You are here:

Voor- en Vroegschoolse educatie (VVE)

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) zorgt ervoor dat kinderen zonder achterstand in groep 3 beginnen. Met deze VVE-training leg je, als medewerker in de kinderopvang, een stevige basis in het pedagogisch-didactisch handelen.

Aanmelden voor 6 maart, 2023

Algemene informatie cursus voor- en vroegschoolse educatie

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) zorgt ervoor dat kinderen zonder achterstand in groep 3 beginnen. Met deze VVE-training leg jij, als medewerker in de kinderopvang, een stevige basis in het pedagogisch-didactisch handelen. De taalontwikkeling van het kind staat daarbij centraal. De training bestaat uit lessen, online coaching en begeleiding op de werkplek. Toetsing van de theorie vindt plaats in de vorm van opdrachten. Daarnaast is er een toets op de werkplek. Sluit je de toetsen positief af, dan ontvang je het branchecertificaat VVE, dat verplicht is om in de kinderopvang te werken.

Data: data volgen zsm
Locatie: Breda. De training heeft fysieke bijeenkomsten en online bijeenkomsten.
Voor: Medewerkers in de kinderopvang
Toelatingseisen: Je hebt de opleiding Pedagogisch medewerker niveau 3 gevolgd en bent werkzaam in de kinderopvang.
Kosten:
prijs volgt zsm
Duur: De cursus wordt gegeven in 12 ochtenden van 9:00-11:30u, met daarnaast online coaching.

Inhoud van de cursus voor- en vroegschoolse educatie

Met de training VVE krijg je een stevige basis in het pedagogisch-didactisch handelen als medewerker in de kinderopvang. Vroeg en voorschoolse taalontwikkeling staat hierbij centraal. Hoe kan de pedagogisch medewerker bijdragen aan deze elementen van de taalontwikkeling bij kinderen.

Je leert hoe de taalontwikkeling bij jonge kinderen verloopt en hoe je die als kinderopvangmedewerker met activiteiten kunt stimuleren.

Na de opleiding kun je de taalontwikkeling van kleine kinderen stimuleren via leuke en educatieve activiteiten en spelletjes.

De training wordt deels online verzorgd en deels op de opleidingslocatie.

Resultaat

Na de afloop van de training beschik je over de volgende vaardigheden:

  • Een groep kinderen / individuele kinderen stimuleren in de vroeg en voorschoolse taalontwikkeling.
  • Educatieve en leuke activiteiten ontwikkelen en uitvoeren in de kinderopvang

Na succesvol afronden van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Wil je een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van de organisatie. Bij maatwerktrajecten is er ruimte voor bedrijfsspecifieke toepassingen, vragen en doelstellingen.