You are here:

Verkorte opleiding verzorgende IG (1,5 jaar)

Heb jij een hart voor de zorg en wil je graag een opleiding combineren met werk? Ben jij die zorgprofessional met ruime ervaring die graag een stapje verder wil? Of ben jij een zij-instromer met (minimaal) een mbo-3 diploma die van baan wil veranderen en graag overstapt naar de zorg? Dan is deze verkorte opleiding verzorgende IG iets voor jou!

Curio Verzorgende IG 10

Algemene informatie voor de verkorte opleiding verzorgende IG

Werkend leren en in 1,5 jaar je diploma halen kan met dit traject. 

Als verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) help je ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking elk met hun eigen zorgvraag. Je ondersteunt bij persoonlijke verzorging, dagelijkse activiteiten en verleent gespecialiseerde zorg. Ook ondersteun je zorgvragers bij de eigen regievoering op hun leven, signaleer je gezondheidsproblemen en kijk je hoe de zorg kan worden aangepast aan de wensen van de zorgvrager. Je onderhoudt contact met het sociale netwerk van de zorgvrager, de mantelzorg en het zorgteam om de zorg zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

Tijdens dit verkorte traject volg je in een versneld tempo de opleiding verzorgende IG. Binnen 1,5 jaar kun je het diploma halen. Dit traject is opgezet in samenwerking met een aantal zorgorganisaties waar je werken kunt combineren met leren in de praktijk. Denk hierbij aan een thuiszorgorganisaties, ouderenzorgorganisaties en/of organisaties voor mensen met een beperking.

Data: Na de zomervakantie, bij voldoende deelname.
Locatie: Curio, Biesdonkweg 33 te Breda
Toelatingseisen:

Een baan bij een van de aangesloten zorginstellingen voor minimaal 20 uur per week. Een capaciteitentest is onderdeel van de selectieprocedure.

Doelgroep:

Volwassen deelnemers (18+) met werkervaring in de zorg of zij-instromers met minimaal een mbo-3 diploma.

Kosten:

Deze worden bepaald in onderlinge afstemming tussen de werkgever en Curio.

Duur:  1,5 jaar 

Inhoud van de opleiding

De student krijgt een verkorte leerroute aangeboden waarbij het leeraanbod vaststaat. Het onderwijs is in negen specifieke beroepsmodules opgebouwd:

  • Zorgessentie en keuzedeel complementaire zorg
  • Zorgcontact
  • Zorgvitaal
  • Zorgvaardig
  • Zorgcentraal
  • Zorgcrisis
  • Zorgpreventie en keuzedeel zorg en technologie
  • Zorgkwaliteit
  • Zorgprofessional

Je gaat 1 dag naar school. Het leren speelt zich verder voornamelijk af in de beroepspraktijk (BPV).

Begeleiding vindt plaats in de praktijk én op school waar je e-coach altijd beschikbaar is.

Resultaat

Bij voldoende afronding van alle onderdelen van de opleiding ontvangt de deelnemer een mbo-diploma verzorgende IG.

Wilt u een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.