You are here:

Kleinschalig grondverzet

Deze cursus is uitermate geschikt voor medewerkers van groenbedrijven en dienst beplantingen van gemeenten die beroepsmatig met graafmachine werkzaamheden uitvoeren. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

Grondverzet

Algemene informatie cursus kleinschalig grondverzet

Een graafmachine is een veelzijdige machine een goede opleiding is daarom ook noodzakelijk. De cursus kleinschalig grondverzet is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens de cursus wordt er met graafmachines geoefend in praktijksituaties. De theorie die wordt behandeld dient ter ondersteuning van de praktijkoefeningen. 

De inzetmogelijkheden van een graafmachine zijn zeer divers. Graafmachines worden veelvuldig ingezet bij het aanleggen en onderhouden van onze groene leefomgeving. Door de veelzijdigheid is de graafmachine een complexe machine wat betreft de bediening. Graafmachines zijn snel en wendbaar, daardoor brengt het werken met graafmachines de nodige risico's met zich mee. Het vergt oefening en een deskundige begeleiding om de bediening van een graafmachine in de vingers te krijgen. In de praktijktraining leer je de juiste kennis en vaardigheden om de graafmachine veilig en verantwoord te bedienen. Deze cursus is geheel gericht op de beroepspraktijk.

Data: De cursus wordt ingepland bij voldoende belangstelling.
Bijzonderheden: Deze cursus kan ook in company uitgevoerd worden als maatwerk binnen uw bedrijf. Zo wordt de inhoud optimaal afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact met ons op. Op aanvraag maken we graag een offerte voor u.
Locatie: Curio, Frankenthalerstraat 15 te Breda
Voor: Deze cursus is uitermate geschikt voor medewerkers van groenbedrijven en dienst beplantingen van gemeenten die beroepsmatig met graafmachine werkzaamheden uitvoeren. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.
Door: De docent die de cursus verzorgt, heeft ruime ervaring op dit gebied en kan de training op een interactieve wijze verzorgen.
Kosten: € 730,00 per persoon (vrijgesteld van btw) inclusief koffie / thee en lunch. 
Duur: De cursus wordt verzorgd in 4 dagdelen van 3,5u.

Inhoud van de cursus kleinschalig grondverzet

Deze cursus is geheel gericht op de beroepspraktijk. Tijdens de cursus wordt er veel geoefend met praktijksituaties. Het theoretische gedeelte is ter ondersteuning van de praktijkoefeningen.

Theoretische deel Praktijk gedeelte
  • Arbeidsomstandigheden en wettelijke eisen
  • Veiligheid en de omgeving
  • Kennis en gebruik van materiaal en materieel
  • Besturing en gebruik
  • Controle en onderhoud
  • Uitrustingsstukken
  • Toepassing veiligheids- en verkeersregels

Resultaat

Aan het einde van de cursus is de deelnemer bekend met de maatregelen voor veilig en gezond werken met de graafmachine (o.a. Arbo catalogus, veiligheidsaspecten, aansprakelijkheid) en de soorten en bouw van de graafmachine (o.a. aandrijving, stabilisatie, opbouw, verschillende werkbakken).

De deelnemer kan op verantwoorde wijze werkzaamheden met de graafmachine (o.a. ingebruikname, opstellen, manoeuvreren, werkafspraken) uitvoeren.

Bij maatwerktrajecten is er ruimte voor bedrijfsspecifieke toepassingen, vragen en doelstellingen.

Gedurende de cursus worden de deelnemers voortdurend beoordeeld waarbij zowel de theorie- als de praktijkkennis wordt getoetst. Bij goed gevolg ontvangt de deelnemer het getuigschrift ‘Kleinschalig grondverzet’. Middels dit getuigschrift voldoet u aan de minimale randvoorwaarden van de Arbowet en aan de eisen van sommige opdrachtgevers, werkgevers en verzekeringen.


Wilt u een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.