You are here:

Spoedcursus: Werken in de keuken

Start jij binnenkort met een bijbaan in de keuken van een horecabedrijf? Wil jij gasten de lekkerste gerechten voorschotelen? Dan kunnen wij jou helpen met een spoedcursus 'Werken in een professionele keuken'. Zo ga je goed voorbereid van start.

Aanmelden voor 4 oktober, 2021

Meer informatie over de spoedcursus Werken in de keuken

Data: 12 en 19 oktober 2021; van 15:00 - 21:00u
Wie: Studenten met een bijbaan in de horeca en werkzoekenden met ervaring in de horeca.
Locatie: Curio, Markendaalseweg te Breda
Door: Team Hospitality Curio, hotelschool Breda
Kosten: € 595,-
Duur: Het is een 2 daagse training die start om 15.00 uur en eindigt om 21.00 uur. 

 

Start jij binnenkort met een bijbaan in de keuken van een horecabedrijf? Wil jij gasten de lekkerste gerechten voorschotelen? Dan kunnen wij jou helpen met een spoedcursus 'Werken in een professionele keuken'. Zo ga je goed voorbereid van start.

Om ervoor te zorgen dat jij de gasten gaat verrassen met mooie smaakvolle gerechten, gaan wij jou de belangrijkste skills leren in deze 2-daagse training bij de hotelschool van Curio in hartje Breda.

Jij gaat de belangrijkste vaardigheden leren om met vertrouwen te kunnen gaan werken in de keuken.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan de orde tijdens de training:

  • Jij assisteert je collega's bij de uitvoering van werkzaamheden. Het betreft werkzaamheden in de keuken; zoals het wassen van groente en fruit, het snijden van ingrediënten, het smeren van broodjes, het maken van desserts of het bakken/frituren van snacks. Het serveer-gereed maken van de bestellingen.
    Ook assisteer je bij voorbereidende en afrondende werkzaamheden in de keuken, in de counter, zoals schoonmaken en opruimen.
  • De keuken-assistent maakt deel uit van een team. Jij hebt een assisterende en ondersteunende rol. Jij assisteert en ondersteunt degene in wiens opdracht je werkzaamheden verricht. De keuken-assistent werkt onder toezicht en op basis van instructie.
    Jij draagt verantwoordelijkheid voor opgedragen werk en schakelt hulp in / vraagt raad bij onverwachte omstandigheden. De direct leidinggevende is uiteindelijk verantwoordelijk voor het proces en de resultaten daarvan. De kennis en vaardigheden die de keuken-assistent toepast voor de uitoefening van het beroep zijn voornamelijk taakgerichte kennis en vaardigheden.

De 2 daagse training wordt volledig praktisch aangeboden in beide restaurants van Curio Hotelschool Breda.

Na de afloop van de training beschikt de deelnemer over de volgende vaardigheden:

  • kan de werkruimtes bedrijfsklaar maken
  • start met de voorbereidende werkzaamheden (mise en place) voor de lunch of het diner
  • werkt de gerechten/hapjes af, zodat ze kunnen worden meegegeven aan de bediening
  • verwerkt de bestellingen samen met collega’s
  • vult de dagvoorraad aan en meldt eventuele bestellingen bij de leidinggevende
  • maakt de werkruimtes, gereedschappen en machines schoon
  • kan afrondende en schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren
  • controleert de voorraad en onderneemt actie
  • ontvangt en controleert de bestelling
  • pakt de bestelling uit en slaat deze op

Resultaat

Na afronding van de cursus ontvangen deelnemers, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een Bewijs van Deelname van Curio.

Wilt u een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.