You are here:

Beter communiceren: Meer plezier in je werk

Heb jij ook last van een hoge werkdruk(beleving) en/of worstel je met alle taken en verantwoordelijkheden die op je afkomen? Die hoge werkdruk en/of de beleving hiervan zorgt er soms voor dat je minder plezier hebt in je werk en niet die kwaliteit kan leveren die je zou willen leveren.

Door te leren hoe je jouw ideale weekplanning kan vormgeven, nee kan zeggen, en je je beter kan focussen op een taak en meer kan ontspannen, krijg je uiteindelijk weer meer plezier in je werk.

Algemene informatie: Beter communiceren

Heb jij ook last van een hoge werkdruk(beleving) en/of worstel je met alle taken en verantwoordelijkheden die op je afkomen? Die hoge werkdruk en/of de beleving hiervan zorgt er soms voor dat je minder plezier hebt in je werk en niet die kwaliteit kan leveren die je zou willen leveren. Je laat je teveel leiden door de waan van de dag en hebt niet het idee dat je grip hebt op jouw agenda.

Hoe zou het zijn als je weer zelf de regie in handen zou kunnen nemen en hierdoor meer vrijheid krijgt? Zou dit dan niet veel beter voelen? Door te leren hoe je jouw ideale weekplanning kan vormgeven, nee kan zeggen, en je je beter kan focussen op een taak en meer kan ontspannen krijg je uiteindelijk weer meer plezier in je werk.

In deze 3-daagse cursus komen de volgende onderdelen aan bod die ook los te volgen zijn:

 1. Kom tot jouw ideale weekplanning
 2. Zeg ‘gewoon’ eens NEE
 3. Mindful aan het werk
Data:

De training start op 1 februari 2024. De overige trainingsdata zijn 27 februari en 12 maart 2024. Op 26 maart vinden er individuele gesprekken plaats. 

Bijzonderheden: Inclusief koffie / thee en wat lekkers
Locatie: Curio te Breda
Voor: Medewerkers die meer balans en werkplezier willen
Door: Marlies de Waard-Veuger van Zin in Tijd
Kosten:

€1250,00 per persoon (vrijgesteld van btw)

 

Duur: De cursus wordt gegeven in 3 dagen en wordt afgesloten met een individueel gesprek van ongeveer 1 uur. Indien gewenst kan je leidinggevende hier gedeeltelijk bij aansluiten, zodat deze ook weet welke stappen je hebt doorlopen en je hierin kan steunen.
In dit gesprek kan worden aangeven hoe de training is bevallen, wat er nog nodig is en ontvangt je persoonlijke tips en adviezen.
Voorafgaand en na afloop van ieder dagdeel krijgt je huiswerk mee om het geleerde toe te passen en/of voor te bereiden op het volgende dagdeel. De voorbereiding en uitwerking kost maximaal 2 uur.

Kom tot jouw ideale weekplanning

Je hebt zoveel te doen maar zo weinig tijd. Je vindt alles belangrijk maar het lukt je nooit om alles te doen in de tijd die je hebt in een dag, een week. Hierdoor ontstaat er de kans dat je veel frustratie voelt en geen overzicht hebt. Om energie over te houden moet je dus keuzes maken. Door te werken aan jouw ideale weekplanning behoud je de balans tussen werk en privé. Tijdens deze cursus gaan we inventariseren en ontdekken wat jij echt belangrijk vindt. Hoe ziet jouw ideale werkweek eruit en waar krijg jij energie van? Vervolgens krijg je tips hoe je nou tot die ideale weekplanning kan komen en wat je hiervoor moet doen en laten.

Kennis over:

 • Wat houdt de schijf van vijf volgens de levensgebieden vanuit de psychologie in?
 • Waarom moet je kiezen en prioriteiten stellen?
 • Hoe krijg je een betere balans privé/zakelijk?

Zeg ‘gewoon’ eens NEE!

Worstel je met tijdsdruk? Heb je teveel taken in één dag en komen daar vaak ook nog klussen bij door laatste moment verzoeken van anderen? En heb je het gevoel dat je hier bijna geen nee op mag zeggen, tegen jouw leidinggevende of die fijne collega? Als je alle klussen aanpakt en overal maar ja tegen zegt houd je uiteindelijk maar weinig energie over aan het einde van de week. Tijdens dit onderdeel gaan we aan de slag met jouw eigen praktijksituaties en leer je om op een goede en prettige manier nee te zeggen en inzicht te krijgen in jouw eigen overtuigingen waarom je wel of niet nee wilt zeggen.

Kennis over:

 • Hoe je je eigen werkdruk beter kan bewaken/managen?
 • Waarom je soms beter nee kan zeggen?
 • Op welke manieren je nee kan zeggen?
 • Welke overtuigingen jij hebt ten aanzien van het nee zeggen?

Mindful aan het werk

Wat doet het met je om continue het gevoel te hebben dat je achter de feiten aanloopt? Wanneer krijg je nou eens de tijd om een klus af te ronden en ben je niet met zoveel dingen tegelijk bezig? Dat zou toch pas echt rust geven. In deze training leer je welke stappen je zou kunnen zetten om meer rust te krijgen in je werk. Naast die goede planning en het bewaken van je grenzen (wat je in de trainingen “Nee zeggen” en “Kom tot jouw ideale weekplanning” leert) gaan we aan de slag met hoe je geconcentreerd en op een ontspannen manier kan werken en hoe contacten met anderen jouw minder energie kunnen kosten. Dit zodat je ook terug thuis sneller los bent van je werk en aandacht kan geven aan je hobby’s, gezin of andere activiteiten waar je energie van krijgt.

Kennis over:

 • Hoe je mindful kan reageren in gesprek met de ander.
 • Wat natuurlijke pauzes zijn.
 • Hoe je kan schakelen tussen activiteiten en rust.

Inhoud van de cursus

Tijdens de training ga je actief aan de slag, onder begeleiding van de trainer. Je ontvangt praktische tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Na de afloop van de training beschik je over de volgende vaardigheden:

Vaardigheden Kom tot jouw ideale weekplanning:

 • Hoe kan je je jouw eigen week het beste vormgeven?
 • Hoe kan je betere keuzes maken en wat is jouw invloed hierop?
 • Hoe kan je beter (leren) plannen?
 • Hoe kan je je agenda beter managen?

Vaardigheden Zeg ‘gewoon’ eens NEE!

 • Hoe je goed naar de ander luistert.
 • Hoe je goed voor jezelf zorgt en in contact blijft met jezelf.
 • Hoe je op de juiste manier nee kan zeggen.
 • Hoe je je eigen gedachten positief kan ombuigen?

Vaardigheden Mindful aan het werk

 • Hoe je beter naar je lijf, gedachten en emoties kan luisteren.
 • Hoe je het beste kan ontspannen.
 • Hoe je minder kan oordelen en meer begrip krijgt voor de ander.
 • Hoe je meer leert focussen op 1 taak.

Bij maatwerktrajecten is er ruimte voor bedrijfsspecifieke toepassingen, vragen en doelstellingen.

Resultaat

Na afronding van de training ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een Bewijs van Deelname van Curio.

Wil je een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van de organisatie.