You are here:

Een technische toekomst start bij ons onderwijs

Sterk Techniekonderwijs heeft 1 doel: meer kinderen laten kiezen voor techniek. Wij dragen daar met onze scholen graag aan bij. Want het grote (aankomende) tekort aan technici op mbo-niveau moet voorkomen worden.

Van 2020 tot 2025 wordt er landelijk 100 miljoen per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo. Met dit geld kunnen vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en de regionale overheid hun regionale plannen uitvoeren. Zo werken we aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk techniekonderwijs.

Wij laten onze leerlingen kennismaken met de bekende en onbekende techniekopleidingen. De beroepen timmeren, elektrotechniek of IT’er zijn vaak bekend en een voor de hand liggende studiekeuze. Maar wist je dat mbo'ers ook vliegtuigen onderhouden? Of dat grote fabrieken draaien op mbo-procesoperators? En niet te vergeten dat mbo- en hbo-engineers vaak samenwerken aan de grootste bouwwerken?

Op ontdekking door een vliegtuighangar, bouwen aan een VR-wereld of programmeren met LEGO auto’s. Niets is te gek en onze leerlingen doen het.
Sinds 2022 bezoeken onze tweedejaars leerlingen de Efteling. Niet alleen om achtbanen te testen, maar vooral om de technische wereld achter de Efteling te ontdekken. Hoe werken de Villa Volta en de Fata Morgana nou echt? En wie zorgt voor het onderhoud van de Python? Onze leerlingen komen er ieder jaar weer achter!

Game On West Brabant 88
Plattegrond
Lasser Bg