Samen op weg naar een kansrijkere toekomst. 

Wil jij inburgeren? Heb je hulp nodig bij het behalen van jouw niveau 1 of 2? Of wil je goed voorbereid zoeken naar werk? Via Start kan iets voor jou betekenen.

Wat is Via Start?

Bij Via Start doe je werkervaring op door een stage. Je maakt kennis met de sectoren Techniek en technologie, Zorg en welzijn, Groen, Logistiek en mobiliteit, Economie en administratie. Deze stage is op school aan de locatie Drebbelstraat in Bergen op Zoom. Je gaat ook buiten de school stage lopen. Dit ga je doen bij een bedrijf waar jouw interesses liggen. Hier gaan we samen met jou naar op zoek.

Afronden inburgering

Moet jij jouw inburgering halen? Wij kunnen je hierbij helpen. Dit doen we aan de hand van lessen die worden gegeven door hiervoor opgeleide docenten.

Ondersteuning bij de eerste de werkervaring

Onze docent kan jou helpen met jouw route naar de arbeidsmarkt. De docent kan aanwezig zijn bij een voorbereidend gesprek, helpen bij het inwerken en kan je begeleiden op de werkvloer. Hij of zij kan een persoonlijke handleiding maken. Dit doet Via Start samen met jou.

Begeleiding naar werk

Via Start werkt samen met het bedrijfsleven en gemeentes in de regio. Je leert EHBO (Eerst Hulp Bij Ongevallen), BHV (Bedrijfs Hulp Verlening) en VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers). Dit zorgt er voor dat jij meer kans hebt op werk.

Bedrijfsleven en gemeenten

Via Start werkt samen met Our Workflow (bedrijfsleven en gemeenten) in de regio. Our Workflow biedt jou praktijkgerichte trainingen, zodat jij meer kans hebt op werk. Denk hierbij aan EHBO, BHV, VCA, Vorkheftruck maar ook Schoonmaak, Verkoop of Tuinderhoud. Ook kan Our Workflow jou in contact brengen met het bedrijven in de regio voor stage en werk.

Wil je meer weten? Mail of bel ons

Nadia Alj: 0611783305 – n.alj@curio.nl

Majid Zekhnini: 0639660331 – m.zekhnini@curio.nl

Pilotklas Via Start
Officiële certificering uitreiking van de eerste pilotklas Via Start