You are here:

Curio in bedrijf

We laten graag zien wat een goed leerbedrijf zoal doet voor onze stagiaires. Dat belichten we periodiek vanuit een sector of enkele bedrijven.

Sector vmbo

Breda Actief is een mooi voorbeeld van een leerbedrijf voor onze vmbo-leerlingen. Zij stellen de leerbehoefte van onze leerlingen centraal en helpen ze hun talenten optimaal te ontplooien. Dat helpt hen juist al in vroeg stadium bij een juiste studiekeuze op het mbo.

In deze ‘Curio in bedrijf’ vertelt Mark Kastelijns, stagecoördinator op Curio de rotonde over het belang van stages in het vmbo. Erik Faes van Breda Actief laat zien wat Fedde de Bruin zoals leert van een stage.

Lees hier het interviewartikel.

Sector techniek en technologie

Voor deze sector brengen we Davy Fermont van Fokker Techniek met stagiair Sven Snoep, student vliegtuigtechniek in beeld. En Bart Deijkers van DataByte en stagiair Santo Meesters, student IT systems and devices. 

Lees hier het interviewartikel met de praktijkopleiders en studenten. 

Een kijkje bij onze leerbedrijven Fokker Techniek en DataByte

Sector economie en ondernemen

Voor deze sector brengen we John van Akkeren van Mepavex/H.Essers in beeld met stagiairs Quinten van den Broek, student logistiek teamleider en Ward Vroegop, student chauffeur wegvervoer. Daarnaast Merit Fokker van Stichting Young Impact en stagiairs Britt Nieuwkerk en Supun De Zoysa, studenten opleiding sales en marketing.  

             

Lees hier het interviewartikel met John van Akkeren van Mepavex/H.Essers
Lees hier het interviewartikel met Merit Fokker van Stichting Young Impact

 

Verkiezing leerbedrijf

Voor de ruim 20.000 vmbo-leerlingen en mbo-studenten die een opleiding volgen bij Curio, is leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Daarom doen we elk jaar weer een beroep op de leerbedrijven. En met succes. Want vanuit alle sectoren zijn bedrijven en instellingen steeds weer bereid om energie te steken in jongeren die een vak willen leren. Voor een korte (snuffel)stage of een langdurige leerwerkplek. En dat waarderen we enorm. Want zonder hen zouden we nooit de beroepsopleider van de regio kunnen zijn.

Voor Curio zijn alle leerbedrijven winnaars

Elk jaar houden we bij Curio een verkiezing om een aantal leerbedrijven in het zonnetje te zetten. De kandidaten daarvoor worden aangedragen door leerlingen en studenten en de stagebegeleiders. Hiermee willen we onze waardering voor het leerbedrijf nog eens extra onderstrepen.

Hier kun je een leerbedrijf aanmelden voor de verkiezing leerbedrijf van het jaar van Curio. 

Webinar Curio in bedrijf

Goed personeel is in heel veel sectoren schaars. Onderwijs en bedrijfsleven staan voor een uitdaging. Hoogste tijd om elkaar te ontmoeten. Daarom organiseerde Curio, de beroepsopleider van de regio, Curio in bedrijf. Hélène Hendriks sprak met verschillende bekende gasten uit het bedrijfsleven en overheid. 

Bekijk hier Curio in bedrijf terug.