Curio prinsentuin van cooth Breda

Leerwegen
Kenmerken
  • Profielen technologie, groen, zorg en welzijn
  • TOP-lessen
  • Combineer profielen
  • Echte opdrachten
  • Begeleiding

Over Curio prinsentuin van cooth

Ontdek wat bij je past en hoe leuk school kan zijn. Op Curio prinsentuin van cooth krijg je de ruimte om je te ontwikkelen. Ervaar dat je meer kunt dan je denkt. Heb je een vraag? Kom maar op. Wij vinden het leuk als jij nieuwsgierig bent. Dat is namelijk dé manier om later te doen wat je leuk vindt. Je leert door middel van vallen en opstaan.

Ben jij klaar om jouw wereld te ontdekken? Op onze school ontwikkel je je op jouw eigen niveau. Ons vertrekpunt is wat jij al kunt. Daarmee gaan we aan de slag. Samen gaan we op ontdekkingsreis naar jouw talenten. En we bereiden je voor op de beroepen van de toekomst.

Ook heel fijn: onze school is goed bereikbaar met de bus. En onze lestijden zijn afgestemd op de bustijden. Dan hoef je nooit lang te wachten tot je naar huis kan.

 

Ons onderwijs

Van Cooth 38

Weet jij al precies waar je goed in bent? Of zijn jouw talenten nog verborgen? Met onze lessen Talenten Ontdek Plek (TOP) ontdek je jouw talenten en ontwikkel je ze verder. Je maakt kennis met de verschillende profielen door middel van projecten. Na vier weken heb je steeds weer de keuze uit vier gloednieuwe TOP-projecten. Zo blijft leren leuk. 

Lees verder
Van Cooth 127

Jij houdt van de natuur. Van planten en dieren, maar ook van gezonde voeding en duurzaamheid. Dan is groen het profiel voor jou. Groen is ook verbonden met technologie. Je maakt kennis met bijvoorbeeld drones, foodprinting en robotisering. Ontdek het bij Curio prinsentuin van cooth.

Lees verder
Van Cooth 52

Zorg voor vernieuwing en werk aan de toekomst in de leerroute technologie. Duik in de wereld van slimme technieken en 3D printen. Maar ook van ontwerpen, innoveren en duurzaamheid. Leer door te doen. Daag jezelf uit met het profiel technologie.

Lees verder
Van Cooth 10

Jij wilt graag andere mensen helpen. Samenwerken gaat jou goed af. Zorg en welzijn is misschien wel het profiel voor jou. Maak kennis met horeca, recreatie, ziekenhuizen, sportscholen en kinderdagopvang. Maar zorg en welzijn is meer dan dat. Ook technologie speelt een belangrijke rol. Maak bijvoorbeeld kennis met de zorgrobot.

Lees verder
Van Cooth 2

Vanaf komend schooljaar kun je naast je profielkeuze nog één van de zeven nieuwe leerroutes kiezen. Kies voor een leerroute die aansluit bij jouw profiel om verder te verdiepen. Of ga voor een heel andere leerroute om te ontdekken wat je leuk vindt en wat bij je past. Je zit bij ons dus nooit ‘vast’ binnen een profiel. Leren blijft leuk en uitdagend. Dat is het hart van onze school.

Lees verder
Van Cooth 136

Als je van plan bent om naar de havo te gaan na het behalen van je mavo-diploma, kun je kiezen voor mavo+. Alles in de opleiding is er dan op gericht om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de havo.

Lees meer
Curio Prinsentuin Van Cooth Algemeen 3

Iedere leerling werkt met een eigen laptop. Dit geeft je meer mogelijkheden om op eigen tempo en niveau te werken. Via The Rent Company kan je een laptop huren of kopen. 

Lees meer

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door heel de school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?

Curio Prinsentuin Van Cooth Algemeen

"Door de verschillende vakken kom je er achter wat je leuk vindt."

Bregje (15 jaar)