Over Curio praktijkschool Breda

Op Curio praktijkschool Breda mag jij zijn wie je bent. Iedere dag krijg je een nieuwe kans. Wij denken in uitdagingen, mogelijkheden en oplossingen. We helpen je om voor jezelf te zorgen. En een baan te vinden. Samen kijken we naar wat jij kunt, waar jij heen wilt en hoe we daar kunnen komen. Zodat jij het beste uit jezelf kunt halen.

Onze school werkt samen met andere scholen, werkgevers en zorginstellingen. We houden rekening met de nieuwste digitale ontwikkelingen. En kijken wat er gebeurt in het bedrijfsleven. Op deze manier ben jij straks klaar voor jouw kansrijke toekomst.

Onze klassen bestaan uit gemiddeld 16 leerlingen bij de theorielessen. Binnen praktijkvakken werken we met halve klassen. Daardoor kunnen we je de aandacht geven die je nodig hebt.

Wie is praktijkschool Breda?

Curio stockfoto creatief

Leer jij niet zo gemakkelijk uit boeken? Dan kan het praktijkonderwijs uitkomst bieden. Maar niet iedereen mag worden toegelaten. De toelating vindt plaats via het Samenwerkingsverband Breda e.o.. Elke nieuwe leerling moet aan bepaalde eisen voldoen.

Lees meer
Curio stockfoto techniek 3

In het eerste jaar bereiden we je voor op de keuze voor een sector. Je kiest aan het eind van leerjaar 1 voor zorg en welzijn, techniek, dienstverlening of groen. In leerjaar 2 t/m 5 werk je in de sector die je kiest. Leerjaar 6 draait om de uitstroom.  

Lees meer
Curio Praktijkschool 93

Op onze school krijgt iedere leerling elke dag een nieuwe kans. De juiste leerlingbegeleiding is daarbij heel belangrijk. De mentor heeft regelmatig gesprekken met de leerlingen. Hierdoor boeken de leerlingen vooruitgang en krijgen ze inzicht in hun eigen ontwikkeling. Twee keer per jaar bespreken we alle leerlingen binnen het team. 

Lees meer
Curio stockfoto leerlingen

Curio praktijkschool heeft speciale klassen voor jongeren die buiten de doelgroep van het praktijkonderwijs vallen. VAT staat voor verbinding arbeid en toekomst. De vat-klas is voor jongeren van rond de 18 jaar die vastlopen in hun huidige onderwijs en/of nog een specifieke leervraag hebben.

Lees meer
6H1A0332

Als je van school gaat, biedt Curio praktijkschool nog 2 jaar naschoolse begeleiding aan. We houden regelmatig contact om te kijken hoe het met je gaat. Als we je ergens mee kunnen helpen, staan we voor je klaar.

Lees meer

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door heel de school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?