Schoolregels op het mbo

Wij gunnen iedereen een fijne schooltijd. Daarom hebben we wat regels opgesteld. En maken we soms afspraken met jou. Op deze pagina zetten we de belangrijkste regels voor je op een rij.

Studeren bij Curio

Iedere mbo-student die bij Curio begint, zet zijn handtekening onder de onderwijsovereenkomst. Dat is een contract waarin alle schoolregels staan. Als je nog geen 18 bent, moet een van jouw ouders dit contract tekenen.

Jouw rechten en plichten

Als student heb jij rechten, maar ook plichten. Curio behandelt iedereen op dezelfde manier. In het deelnemersstatuut lees je hoe we dat doen. Hierin staat bijvoorbeeld wat er gebeurt als je wordt geschorst. Maar ook hoe wij omgaan met mobiele telefoons. 

Bindend studieadvies

Jouw studie moet bij je passen. Daarom geven we in het eerste jaar een bindend studieadvies. Op basis van jouw cijfers kijken we of jij door mag gaan met de mbo-opleiding. Als het advies negatief is, moet je stoppen. Bekijk hier alle informatie over het bindend studieadvies.

Informatiegids van jouw schoolgebouw

Elke Curio-school heeft zijn eigen regels. Veel regels staan uitgelegd in de Onderwijs en Examenregeling (OER). Een aantal mbo-locaties werken ook met een informatiegids. Hier vind je informatiegidsen van een aantal mbo-locaties.

Examen aanpassen

Soms is het mogelijk om jouw examen aan te passen. Omdat je bijvoorbeeld dyslexie hebt. Of omdat je in een rolstoel zit. Heb jij een probleem waardoor examens maken lastig is? Vul dan onderstaand formulier in. Curio denkt graag met je mee.

Klachten doorgeven

Wanneer je een klacht hebt over een examen, dan heb je de mogelijkheid een klacht in te dienen. In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat je het niet eens bent met de einduitslag van een examen of de manier waarop je bent beoordeeld.

Wil je een klacht indienen, neem contact op met je studieloopbaanbegeleider.