Cursus VCA VGM Checklist voor Aannemers

De training is bedoeld voor werknemers van bedrijven die aan de eisen van de certificering "VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) Checklist voor Aannemers" (VCA) willen voldoen.

Algemene informatie cursus VCA

De training is bedoeld voor werknemers van bedrijven die aan de eisen van de certificering "VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) Checklist voor Aannemers" (VCA) willen voldoen.

VCA Basis is een veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken. De VCA Basis staat voor VGM Checklist Aannemers Basisveiligheid. De VCA Basis, afgekort tot B-VCA en voorheen VCA-1, is bedoeld voor uitvoerende medewerkers zonder leidinggevende rol.

Met dit diploma toont iemand aan dat hij of zij de basiskennis van veilig en gezond werken beheerst. U bent dan bekend met de Arbowet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het voorkomen van arbeidsongevallen. Het VCA Basis diploma wordt vaak gevraagd door werkgevers of opdrachtgevers wanneer risicovolle werkzaamheden verricht moeten worden.

Om het VCA Basis diploma te behalen dient het VCA Basis examen afgelegd te worden.

Data:De cursus wordt ingepland bij voldoende belangstelling.
Bijzonderheden:Deze cursus kan ook in company uitgevoerd worden als maatwerk binnen uw bedrijf. Zo wordt de inhoud optimaal afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact met ons op. Op aanvraag maken we graag een offerte voor u.
Locatie:Curio, Frankenthalerstraat 15 te Breda
Voor:De training is bedoeld voor werknemers van bedrijven die aan de eisen van de certificering "Veiligheids Checklist voor Aannemers" (VCA) willen voldoen.
Door:Professionele docenten die werkzaam zijn in de sector.
Kosten:€ 215,- per persoon (vrijgesteld van btw) inclusief koffie / thee en lunch, lesmateriaal, examen en certificaat VCA-B. 
Duur:De cursus wordt verzorgd in 2 dagdelen van 3,5u met aansluitend een examen via PBNA (geldigheid 10 jaar).
 

Inhoud van de cursus VCA

Het integreren van veiligheidsaspecten in ons werk is van groot belang. De verschillende aspecten van het vak-veiligheid komen stuk voor stuk aan de orde:

  • Arbeidsomstandighedenwetgeving
  • Risico's en preventie
  • Gevaarlijke stoffen, brand- en explosiegevaar
  • Etikettering bijzondere gevaren en veiligheidsaanbevelingen
  • Werkvergunningen
  • Besloten ruimten
  • Gereedschap, machines en handgereedschappen
  • Gevaren bij lassen en slijpen
  • Hijsen en tillen, werken op hoogte
  • Struikelen, uitglijden en verstappen
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Tijdens de cursus worden aan de hand van het cursusboek van PBNA de belangrijkste onderwerpen van het VCA Basis diploma besproken. Aan het einde worden er ook nog een proefexamen gemaakt en klassikaal besproken. Na de cursus wordt aansluitend een examen via PBNA afgenomen.

Bij maatwerktrajecten is er ruimte voor bedrijfsspecifieke toepassingen, vragen en doelstellingen.

 

Resultaat

Na het behalen van het diploma toont iemand aan dat hij of zij de basiskennis van veilig en gezond werken beheerst. U bent dan bekend met de Arbowet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het voorkomen van arbeidsongevallen.

Examen via erkende exameninstelling PBNA. Na het behalen van het examen ontvangt u het VCA certificaat van PBNA. Dit certificaat is 10 jaar geldig.

Wilt u een maatwerkcursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.