You are here:

Vakbekwaam hovenier

De opleiding Vakbekwaam Hovenier is het sluitstuk van de VHG brancheopleiding tot Vakbekwaam Hovenier. In deze opleiding ga je jezelf specialiseren in tuinontwerp of aanleg en onderhoud.

Algemene informatie opleiding Vakbekwaam hovenier

Data:

De opleiding wordt ingepland bij voldoende aanmeldingen.

Bijzonderheden: Inclusief koffie/thee, lesmateriaal, examens en een VHG erkend certificaat.
Locatie: Curio, Frankenthalerstraat 15 te Breda
Voor:

In deze opleiding ga je jezelf specialiseren in tuinontwerp of aanleg en onderhoud. VHG Brancheopleidingen zijn uitermate geschikt voor iedereen die bij een hoveniers- of groenvoorzieningsbedrijf werkt maar nog niet de juiste opleiding heeft gevolgd.

De opleiding vakbekwaam hovenier kun je alleen volgen als je de opleiding aankomend hovenier en de opleiding hovenier hebt afgerond.

Door: Docenten werkzaam voor Curio
Kosten: € 2.400,- per persoon (vrijgesteld van btw) Dit is inclusief basispakket studieboeken/digitale modules, materiaalkosten en examenkosten.
Duur:

Deze opleiding duurt één jaar, verdeeld over circa 40 dagdelen in de avond en enkele praktijkdagen.

Het is mogelijk om te kiezen voor de combinatie van beide specialisaties gedurende 1 cursusjaar (met extra te volgen dagdelen)

De opleiding Vakbekwaam Hovenier is het sluitstuk van de VHG brancheopleiding tot Vakbekwaam Hovenier. In deze opleiding ga je jezelf specialiseren in tuinontwerp of aanleg en onderhoud.

Voor deze opleiding bestaat een subsidieregeling via Colland Arbeidsmarkt. Deze subsidieregeling bestaat uit een tegemoetkoming in de kosten van de opleiding en een bonus voor de werknemer bij het behalen van een diploma. Curio kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het wel of niet verkrijgen van subsidie.

Inhoud van de opleiding Vakbekwaam hovenier

Tijdens de opleiding vakbekwaam hovenier vindt verdere verdieping plaats in de onderwerpen:

  • Toegepaste beplantingsleer;
  • Materialenkennis;
  • Begroten en werkplannen maken;
  • Algemene vakkennis.

Daarnaast specialiseert de deelnemer zich in één of beide afstudeerrichtingen:

  • Tuinontwerpen: het maken van tuinontwerpen en beplantingsplannen en presentatietechnieken. Het eindexamen bestaat uit het maken van een tuinontwerp incl. beplantingsplan en begroting.
  • Aanleg en Onderhoud: het uitvoeren van complexe aanleg werkzaamheden en het veilig werken met motorkettingzaag en bosmaaier. Tijdens het praktijkexamen legt de deelnemer een kleine tuin aan.

Resultaat

De cursus wordt afgesloten met een examen onder toezicht van de VHG. Bij voldoende resultaat heeft men recht op het VHG-diploma “Vakbekwaam Hovenier”.

Wilt u een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.