You are here:

Hovenier

De opleiding hovenier is het vervolg op de opleiding aankomend hovenier. Je gaat dieper in op de onderwerpen en leert meer over het ontwerpen, landmetingen en het maken van werkplanningen en begrotingen.

Algemene informatie opleiding Hovenier

Data:

De opleiding start bij voldoende aanmeldingen.

Bijzonderheden: Inclusief koffie/thee, lesmateriaal, examens en een VHG erkend certificaat.
Locatie: Curio, Frankenthalerstraat 15 te Breda
Voor:

VHG Brancheopleidingen zijn uitermate geschikt voor iedereen die bij een hoveniers- of groenvoorzieningsbedrijf werkt of wil gaan werken maar nog niet de juiste opleiding heeft gevolgd. Ook wie hobbymatig bezig is met het aanleggen en onderhouden van zijn tuin, kan deelnemen.

De opleiding vakbekwaam hovenier kun je alleen volgen als je de opleiding aankomend hovenier hebt afgerond.

Door: Docenten werkzaam voor Curio en mensen/bedrijven werkzaam in het vakgebied.
Kosten: € 2.400,- per persoon (vrijgesteld van btw) Dit is inclusief basispakket studieboeken/digitale modules, materiaalkosten en examenkosten.
Duur: Deze opleiding duurt 1 jaar, verdeeld over circa 40 dagdelen in de avond en enkele praktijkdagen.

De opleiding Aankomend Hovenier is het tweede jaar van de VHG Branche-opleiding tot Vakbekwaam Hovenier.

Voor deze opleiding bestaat een subsidieregeling via Colland Arbeidsmarkt. Deze subsidieregeling bestaat uit een tegemoetkoming in de kosten van de opleiding en een bonus voor de werknemer bij het behalen van een diploma. Curio kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het wel of niet verkrijgen van subsidie.

Inhoud van de opleiding Hovenier

Tijdens deze opleiding vindt een verdieping plaats op de onderwerpen die zijn behandeld tijdens de opleiding Aankomend hovenier:

  • Plantenkennis;
  • Bodemkunde;
  • Bemestingsleer;
  • Techniek van de aanleg.

Daarnaast wordt er een begin gemaakt met de onderwerpen:

  • Tuintekenen;
  • Landmeten en waterpassen;
  • Begroten en werkplanningen maken;

Resultaat

De opleiding wordt afgesloten met een examen onder toezicht van de VHG, bij goed gevolg ontvangt de deelnemer een door de Branchevereniging VHG erkend certificaat.

Na de cursus opleiding Hovenier

Na afloop van de cursus kun je diverse aanvullende cursussen volgen. Je kunt ook doorstromen naar de VHG brancheopleiding vakbekwaam hovenier en specialiseren in Tuinontwerpen of Aanleg en Onderhoud.

Wilt u een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.