Schoolboeken en andere schoolspullen op het vmbo

Schoolboeken zijn heel belangrijk. Op het vmbo krijg jij deze boeken daarom van de overheid. Je hoeft ze ook niet zelf te bestellen. Dat doet de school voor je. Hierover krijg je nog informatie van ons. Aan het einde van het schooljaar lever je de schoolboeken weer in. Naast boeken heb je ook andere spullen nodig voor het vmbo.

Wat je zelf nog moet kopen

Naast schoolboeken heb je ook andere spullen nodig. Deze krijg je niet van ons. Maar moet je zelf kopen:

  • Op sommige scholen heb je een laptop nodig. Wil je liever huren in plaats van kopen? Dat kan goedkoop via de Rent Company. Zij zetten er de goede software op. En de laptop is meteen verzekerd. Je betaalt een bedrag per maand.
  • Computerprogramma’s. Via Slim.nl krijgen leerlingen van Curio korting. 
  • Woordenboeken
  • Atlas (niet op alle scholen)
  • Rekenmachine
  • Agenda
  • Multomappen, schriften, pennen en andere bureauartikelen

In de schoolgids vind je precies welke schoolspullen jij nodig hebt. Bekijk hieronder de schoolgids van jouw school.

Curio de rotonde werkt de laatste 2 jaar met dezelfde werkboeken. Aan het einde van het jaar lever je jouw werkboek daarom in bij de leraar. Let erop dat je dit doet. Als je dit vergeet, moet je een nieuw werkboek bestellen. 

Een bijdrage betalen

Soms vraagt Curio een bijdrage. Bijvoorbeeld voor uitstapjes. Of voor materialen bij beeldende vorming. Waar je aan bijdraagt, is per school verschillend. We proberen deze kosten altijd zo laag mogelijk te houden. Een overzicht van de kosten vind je in de schoolgids van je school.  

Kunnen jouw ouders de kosten voor een uitstapje of schoolmaterialen niet betalen? En woon je in de gemeente Breda, Oosterhout, Dongen, Gilze-Rijen, Geertruidenberg of Drimmelen? Misschien kan Stichting Leergeld jullie helpen. Zij weten precies hoe je een vergoeding aanvraagt. En praten met je over de mogelijkheden.     

Heb je nog vragen over welke schoolmaterialen jouw studie nodig heeft? Bekijk de schoolgids. Of neem contact op met je school.