Over het examen en andere regels op het vmbo

Op school zijn er regels. Zo zorgen we dat iedereen het naar zijn zin heeft. Op deze pagina vind je alle regels op het vmbo van Curio. Van de aanpak bij examens tot afspraken over schooltijden.

Jouw rechten en plichten

Als leerling heb je rechten, maar ook plichten op school. Iedereen wordt op dezelfde manier behandeld. Daarom is er een leerlingenstatuut. Hierin staan bijvoorbeeld de gevolgen van te laat komen. Of hoe wij omgaan met jouw privacy.

Afspraken en regels, met en voor leerlingen

Elke school heeft eigen regels. Afspraken over de schooltijden bijvoorbeeld. Of wat er gebeurt als er een les uitvalt. Ben jij benieuwd wat de afspraken bij jou op school zijn? Download hieronder dan de regels van jouw school.

Zo blijf jij veilig

Wij vinden het belangrijk dat jij je veilig voelt bij ons op school. Daarom pakken we agressie en geweld aan. En is er een plan voor wanneer er een ramp gebeurt. Ben jij benieuwd hoe de veiligheid bij jou op school is geregeld? Download hieronder dan het veiligheidsplan. Ook houden onze scholen zich aan deze afspraak.

Veiligheid betekent ook dat je niet gepest wordt. Wij vinden het belangrijk dat je respect toont voor een ander. Zo voelt iedereen zich thuis op school. Bekijk hoe alle scholen dit hebben geregeld.

Wist je dat veel van onze scholen meedoen aan ‘De Gezonde School’? Je leest er hier alles over. 

Wanneer je extra hulp nodig hebt

Soms heb jij wat extra hulp nodig bij het leren. Omdat je bijvoorbeeld doof bent. Wij ondersteunen je graag om jouw vmbo-diploma te halen. Bekijk in het onderwijsondersteuningsprofiel hoe we dat doen. Is er sprake van een noodsituatie? Ook daarvoor zijn er regels.

Leermiddelenlijst

Zonder sportschoenen ren jij minder fijn door de gymzaal. Zonder boeken is leren een stuk lastiger. En bij wiskunde is een geodriehoek wel zo handig. Daarom heeft elke school een leermiddelenlijst. Hierin staan alle spullen die je per schooljaar nodig hebt. Download de leermiddelenlijst van jouw school. 

 

Ouderbijdrage

School is gratis, dat zegt de wet. Sommige extra dingen kosten geld, zoals schoolkamp. Of een kluisje. We vragen hiervoor een bijdrage aan jouw ouders. Zij mogen zelf kiezen of ze die betalen. Hebben jullie niet genoeg geld? Vaak kan er dan nog steeds iets geregeld worden. Neem daarvoor contact op met jouw school.

Examens op het vmbo

Elk jaar halen meer dan 200.000 leerlingen hun middelbareschooldiploma. Jij zit daar natuurlijk graag bij. Lees de examenregels goed door. Dan ben je zo goed mogelijk voorbereid. 

Curio Steenspil

Programma van toetsing en afsluiting jaar 3: 

Programma van toetsing en afsluiting jaar 4:

Curio Pomona

Programma van toetsing en afsluiting jaar 3: 

Programma van toetsing en afsluiting jaar 4:

Curio prinsentuin oudenbosch

Programma van toetsing en afsluiting jaar 3: 

Programma van toetsing en afsluiting jaar 4:

Curio prinsentuin andel

Programma van toetsing en afsluiting jaar 3: 

Programma van toetsing en afsluiting jaar 4:

Curio prinsentuin van cooth

Curio scala

Programma van toetsing en afsluiting jaar 3: 

Programma van toetsing en afsluiting jaar 4:

Curio de rotonde

Programma van toetsing en afsluiting jaar 3: 

Programma van toetsing en afsluiting jaar 4:

Curio effent

Op het vmbo maak je soms al examens in het derde jaar. Deze cijfers tellen mee voor jouw diploma. Je hoeft deze vakken dus niet meer in jouw laatste jaar te doen.

Zo gaan we het de komende jaren doen

Jij wilt onderwijs van goede kwaliteit. Daarom maken wij elke 4 jaar een schoolplan. Hierin lees je welke richting wij op willen met jouw school. Wil jij weten wat onze directieleden met elkaar hebben afgesproken? Dat lees je in het bestuursreglement.

Tip of klacht

Hopelijk volg jij jouw lessen met plezier. Toch kan het gebeuren dat je graag iets anders zou zien. Laat het ons dan zeker weten. Hoe moeilijk je dat ook vindt. Samen vinden we vast een oplossing voor jouw probleem. Dit kun je doen:

 • Vertel het aan jouw mentor of leraar
 • Praat met iemand van het ondersteuningsteam of de leerlingbegeleiding op jouw school
 • Ga naar de vertrouwenspersoon
 • Zeg het tegen de directeur

Heb je alles geprobeerd, maar is het probleem niet opgelost? Vul dan toch nog het online klachtenformulier in. Let erop dat jouw e-mailadres klopt. We sturen jou namelijk een mail terug. 

Andere regels

 • Lees hier onze regels over privacy
 • Lees hier welke regels wij hebben over gedrag
 • Lees hier onze internetregels
 • Lees hier over van het vmbo naar het mbo gaan
 • Lees hier wat er gebeurt als je van school wordt verwijderd
 • Bekijk hier het overdrachtsdossier. Dit heb je nodig als je van het vmbo naar het mbo gaat
 • Lees hier wat de ouderraad mag doen
 • Lees hier het reglement van de ouderraad
 • Bekijk hier de leerplichtwet     

Miste jij nog informatie op deze pagina? Laat het ons dan weten. We komen er zo snel mogelijk op terug.