Curio scala Teteringen

Leerwegen
Kenmerken
  • Profiel dienst- verlening en producten
  • Ontdek sport, theater, kunst, ondernemen, multimedia
  • Talentontwikkeling
  • Keuzeklassen
  • Loopbaanleren

Over Curio scala

Ontdek de wereld van ondernemen, sport, multimedia, kunst en theater bij Curio scala. We gaan samen op zoek naar jouw talent. Wil jij erachter komen wie je bent? Wat je wilt en wat je kunt? Ga dan met ons mee op ontdekkingsreis. We maken er een gezellige schooltijd van. Op onze school kun je jezelf zijn.

De zoektocht naar jouw talent begint al in jaar 1. Hiervoor hebben we ‘de Snoepjespot’. Je kunt van alles ‘proeven’. Of juist veel van hetzelfde kiezen als je iets heel leuk vindt. Kies uit vakken op het gebied van ondernemen, sport, multimedia, kunst en theater. Leer werken met een greenscreen, maak een theatervoorstelling of ga lekker mountainbiken. Als je weet wat je leuk vindt, kun je betere keuzes maken voor de bovenbouw.

Image
Locatie

Meulenspie 2
4847 TK Teteringen

 

Ons onderwijs

Curio Scala 2022 106

Je vmbo-tijd is één grote ontdekkings­reis. Je verkent de verschillende mogelijkheden die er zijn, zodat je uiteindelijk een goede keuze voor een vervolgopleiding maakt. In de onderbouw ga je al op zoek naar jouw talenten en interes­ses. Daarvoor is er ‘de snoepjespot’: keuzevakken op het gebied van sport, theater, kunst, ondernemen en multimedia.

Lees meer
Curio Scala 2022 47

Aan het einde van het tweede jaar weet je wat je wilt en kunt. De volgen­de stap? Kiezen voor een van onze vijf leerroutes: kunst en vormgeven, informatie en multimediatechnieken, sport dienstverlening en veiligheid, ondernemen of mavo.

Lees verder
Curio Scala 2022 54

Bij Curio scala sta je er nooit alleen voor. Heb je meer hulp nodig dan van jouw mentor? Dan krijg je extra ondersteuning. Dat geef jij zelf aan. Of jouw ouders. En soms doet jouw mentor het. We gaan dan met jou in gesprek om erachter komen waar jij wat hulp bij kan gebruiken. Er is altijd een oplossing.

Lees verder
Locatie Curio Scala 3

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door heel de school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?

"Het is leuk dat je verschillende vakken hebt waar je uit kan kiezen"

Floor (13 jaar)