Curio scala Teteringen

Leerwegen
Kenmerken

Over Curio scala

Je vmbo-tijd is één grote ontdekkingsreis. Je verkent de verschillende mogelijkheden die er zijn, zodat je uiteindelijk een goede keuze voor een vervolgopleiding maakt. Daarom zit je in leerjaar 1 in een basisklas of een kader/mavoklas. In de onderbouw ga je al op zoek naar jouw talenten en interesses. Daarvoor zijn er keuzemodules op het gebied van sport, multimedia, theater, ondernemen, kunst en meer! Je leert tijdens deze KOB-uren (Keuzemodules OnderBouw) bijvoorbeeld omgaan met een greenscreen, je kunt gaan mountainbiken of je leert je eigen lichtreclame te maken. En dit kies je natuurlijk helemaal zelf! Tijdens diverse KOB-uren bezoeken we bedrijven, opleidingen of organisaties waarmee we samenwerkend en onderzoekend leren. Zo ontdek je wat je leuk vindt en wordt het makkelijker om een keuze te maken voor een profiel in de bovenbouw.

Ons onderwijs

Curio Scala 34

Je vmbo-tijd is één grote ontdekkingsreis. Je verkent de verschillende mogelijkheden die er zijn, zodat je uiteindelijk een goede keuze voor een vervolgopleiding maakt. Daarom zit je in leerjaar 1 in een basisklas of een kader/mavoklas. In de onderbouw ga je al op zoek naar jouw talenten en interesses. Daarvoor zijn er keuzemodules op het gebied van sport, multimedia, theater, ondernemen, kunst en meer!

Lees meer
Curio Scala 2022 106

Ben jij creatief, een beetje eigenwijs en vind het leuk om dingen uit te proberen? Dan is kunst en vormgeven iets voor jou. Met jouw creativiteit ontwikkel je nieuwe en fantasierijke ideeën.

Lees meer
Curio Scala 2022 87

Houd je van organiseren? Zorg je er graag voor dat mensen plezier hebben? En ga je voor een gezellige sfeer voor gasten in hotels en bij evenementen? Ben je creatief? Een beetje eigenwijs? En vind je het leuk om dingen uit te proberen? Dan is het profiel Leisure performer op Curio scala echt iets voor jou!

Lees meer
Curio Scala 56

Zit je op het niveau basis of kader van de bovenbouw? Dan kun je het profielvak informatie en  multimediatechnieken doen. We werken met het Adobe Creative Cloud-pakket, waardoor je vertrouwd raakt met programma’s die belangrijk zijn in de ICT of multimedia-industrie.

Lees meer
Curio Scala 82

Economie en ondernemenWil jij een succesvolle ondernemer worden? Wil je je eigen bedrijf opzetten? Dan vind jij het vast leuk om te leren wat er binnen een bedrijf allemaal gebeurt. Je eigen product in de markt zetten? Je eigen website bouwen? Dan is economie en ondernemen de leerroute voor jou!

Lees verder
Curio Scala 34

Vind jij het leuk om te sporten en, om activiteiten voor verschillende doelgroepen te organiseren. Of heb je interesse in Defensie en beveiliging? Dan is deze leerroute iets voor jou.

Lees verder
Curio Scala 115

Bij Curio scala sta je er nooit alleen voor. Heb je meer hulp nodig dan van jouw mentor? Dan krijg je extra ondersteuning. Dat geef jij zelf aan. Of jouw ouders. En soms doet jouw mentor het. We gaan dan met jou in gesprek om erachter komen waar jij wat hulp bij kunt gebruiken. Er is altijd een oplossing.

Lees verder
Curio Scala 47

Bij ons op school moet je soms kiezen. Welke keuzevakken je wilt bijvoorbeeld. Waar je je stage gaat doen. Maar ook welke richting je in klas 3 en 4 wilt volgen. En natuurlijk welke studie je na Curio scala gaat doen.

Lees meer
Locatie Curio Scala 3

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Je wandelt door de hele school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?