Informatie over stageplaatsen of werkplekken

Onze leerlingen en studenten zijn straks misschien wel jouw werknemers. Wij laten ze daarom graag kennismaken met het bedrijfsleven. Zo weten ze precies wat er van hen wordt verwacht. Jij hebt er tegelijkertijd een paar extra helpende handen bij.

Stage of bpv?
Binnen het beroepsonderwijs is er verschil in stageplaatsen.

In het mbo spreken we over beroepspraktijkvorming ofwel een bpv-plaats bij een bol-opleiding (5 dagen les en een aantal stageperiodes) en een leerwerkplaats bij een bbl-opleiding (4 dagen werken en 1 dag per week naar school). Een bedrijf heeft hiervoor wel een certificering als 'erkend leerbedrijf' nodig. Lees hieronder meer daarover. 

In het vmbo (leerlingen 12-16 jaar) spreken we over stageplaatsen. Dit zijn vaak kortlopende trajecten, bijvoorbeeld een of twee volle weken in een jaar, of een jaar lang een dag in de week. Dat verschilt per vmbo-school en per leerjaar. Het is voor leerlingen een heel belangrijke en leerzame ervaring om te weten welke opleidingsrichting ze na het vmbo kiezen. 
Bij 'stageplaatsen vmbo' vind je alle details erover en kun je je aanmelden of een 'neem contact op formulier' invullen. 

Word een erkend leerbedrijf

Jij wilt graag een mbo-stagiair(e) opleiden. Daar zijn wij superblij mee. Je kunt een stageplaats aanbieden als erkend leerbedrijf. Meld je hiervoor aan bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Zij helpen met alle vragen. Ook zorgen ze ervoor dat jouw bedrijf op de online stagemarkt komt te staan.

211102 Herbs En Spices Alphen Leerbedrijf Van Het Jaar (1) (1)
HERBS & SPICES uit Alphen. Het ‘Leerbedrijf van het Jaar 2021’ van Curio.

Stage of werkplek aanbieden

Ben je al erkend leerbedrijf en gericht op zoek naar een stagiair(e) van een bepaalde opleiding? Laat het ons weten. Of denk mee als bedrijf over de manier waarop wij stageplaatsen aanbieden. Zo zorgen we samen voor een goede aansluiting tussen onderwijs en praktijk.

Handige informatie

Verkiezing leerbedrijf

Voor de ruim 20.000 vmbo-leerlingen en mbo-studenten die een opleiding volgen bij Curio, is leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Daarom doen we elk jaar weer een beroep op de leerbedrijven. En met succes. Want vanuit alle sectoren zijn bedrijven en instellingen steeds weer bereid om energie te steken in jongeren die een vak willen leren. Voor een korte (snuffel)stage of een langdurige leerwerkplek. En dat waarderen we enorm. Want zonder hen zouden we nooit de beroepsopleider van de regio kunnen zijn.

Curio in bedrijf

Om te laten zien wat een goed leerbedrijf nu zoals doet voor onze stagiaires, belichten we vanuit sector een of enkele bedrijven. Deze maand oktober brengen we Fokker Techniek en DataByte in beeld. 

Lees hier het interviewartikel met de praktijkopleiders en studenten. 

Een kijkje bij onze leerbedrijven Fokker Techniek en DataByte

Voor Curio zijn alle leerbedrijven winnaars

Elk jaar houden we bij Curio een verkiezing om een aantal leerbedrijven in het zonnetje te zetten. De kandidaten daarvoor worden aangedragen door leerlingen en studenten en de stagebegeleiders. Hiermee willen we onze waardering voor het leerbedrijf nog eens extra onderstrepen.