Curio prinsentuin Andel

Leerwegen
  • Basis
  • Kader
  • Gemengd
Kenmerken

Over Curio prinsentuin Andel

Waar ben jij nieuwsgierig naar? Op Curio prinsentuin Andel ontdek je waar jij goed in bent en wat je leuk vindt. Je leert door te doen en te ervaren. Onze school is ruim opgezet, maar niet te groot. We kunnen je veel persoonlijke aandacht geven. En extra begeleiding als dat nodig is. In een veilige, mooie omgeving. Jij staat centraal.

Onze school biedt een brede basis. Wij zijn meer dan groen alleen. In jaar 3 kies je de leerroute die bij jou past. Bijvoorbeeld techniek/sport, groene ruimte, of zorg. Kies daarnaast in jaar 4 nog vakken die jij leuk vindt. Zoals bloemwerk, fietstechniek, podium of praktisch booglassen. Je leert niet alleen in de schoolbanken, je bent ook actief bezig. Werk in de tuin, keuken of het dierenverblijf.

Wij helpen jou het beste uit jezelf te halen.

Ons onderwijs

Curio Prinsentuin Andel Groen (4)

Hoe kun je zien of een dier ziek is? Wat is het gedrag van dieren? Dit en meer leer je bij Gezonde dieren. Misschien ligt jouw hart meer bij bloemen en planten. Dan kies jij voor Bloemwerk. Daarin leer je alles over verschillende soorten boeketten en bloemstukken. In jaar 4 kun je kiezen uit maar liefst 10 groene keuzevakken. Waar ga jij voor? Kies naast het profiel groen voor een van deze groene leerroutes.

Curio Prinsentuin Andel - zorg en welzijn

Waarom is voeding zo belangrijk? Wat is een (on)gezonde levensstijl? Kies Mens en gezondheid als je hier alles over wilt weten. Ben jij heel sportief? Ga dan voor Sport en beweging. Je krijgt dan 4 uur per week extra sportles. Wie weet organiseer jij binnenkort wel een sporttoernooi. Ook heb je de mogelijkheid om je BHV diploma te halen met het keuzevak Voorkomen van ongevallen en EHBO. Kies naast het profiel groen voor een van deze zorg en welzijn-leerroutes.

Curio Prinsentuin Andel Techniek

Leer lassen en metaal bewerken bij Praktisch booglassen. Je maakt zelfs een eigen aanhangwagenslot. Of kies voor fietstechniek. Je ontdekt wat een fietsenmaker doet in zijn werkplaats. Nieuwe fietsen afstellen bijvoorbeeld, of een band plakken. Ook elektrische fietsen komen aan bod. Kies naast het profiel groen voor een van deze techniek-leerroutes.

Curio Prinsentuin Andel Groen (2)

Altijd al op het podium willen staan? Of een voorstelling in elkaar willen zetten? Bij het keuzevak Podium maak je een voorstelling van begin tot eind. Wat wordt het thema? Welke scenes gaan jullie spelen? Ook PR en organisatie horen erbij. Ga jij voor de hoofdrol of werk je liever achter de schermen? Jij bepaalt het. Kies naast het profiel groen voor een van deze D&P-leerroutes.

Curio Techniek 31 Augustus 2018

Al in de eerste klas heb je vier lesuren per week Curio-tijd. Je kiest uit vier verschillende onderwerpen: natuur, techniek, maatschappij en cultuur. Samen met je coach (leraar) kom je tot een leervraag. Je bedenkt wat je wilt leren, onderzoeken of maken. Waar ben jij nieuwsgierig naar? Je gaat zelf ontdekken en kennis opdoen. Uiteindelijk presenteer je wat je hebt geleerd.

Curio Prinsentuin Andel Algmeen Bus

Een groot deel van de leerlingen maakt gebruik van het busvervoer om naar Curio prinsentuin Andel te komen. Vanuit de gemeenten in de verre omgeving zijn er speciale schoolliners, die vlak voor de school stoppen en de leerlingen ook daar weer ophalen. De bustijden zijn aan de lestijden aangepast, ook als het verkort lesrooster geldt. De schoolliners vallen onder het normale openbaar vervoer.

Schoolbussen

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door heel de school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?

Curio Prinsentuin Andel - zorg en welzijn

"Het werken in het dierenverblijf is erg leuk! Vooral met dieren die je thuis hebt!"

Lotte (14 jaar)