You are here:

Weer een sportieve samenwerking tussen vmbo en mbo

Na Curio scala en Curio effent werkt ook Curio steenspil samen met de opleiding sport en bewegen. Leerlingen van deze vmbo-school krijgen hierdoor de mogelijkheid voor een gereserveerde plaats bij de mbo-opleiding. Gisteren ondertekenden Herman Kruis, onderwijsmanager van Curio sport en bewegen, en Michel van Loon, onderwijsmanager bij Curio steenspil, de overeenkomst.

Voordeel

De samenwerking heeft voor beide partijen voordelen. De lessen op het vmbo worden nog beter aangesloten op die van het mbo. Mbo-studenten van sport en bewegen doen ervaring op in het lesgeven bij het vmbo. Michel van Loon gaat er vanuit dat de nieuwe aanpak de kans vergroot dat leerlingen de vervolgopleiding ook succesvol afronden.

De samenwerking

Binnen deze samenwerking zijn er afspraken gemaakt op het gebied van studieloopbaanbegeleiding. Curio steenspil biedt ook speciale keuzevakken aan, zoals voeding en bewegen. Ook is er een plusdocument opgesteld. Hierin staan welke eigenschappen leerlingen van Curio steenspil ontwikkelen om hun kans te vergroten op een gereserveerde plaats.

IMG 7145

Lees ook