You are here:

Vleermuiskasten bij Curio Frankenthalerstraat 15

Derdejaars milieustudent Fleur van Opstal heeft samen met klasgenoot Elke van den Brink vleermuiskasten geplaatst. Je kan de vleermuiskasten vinden bij Curio Frankenthalerstraat 15.

Met de kasten dragen we als Curio bij aan de ontwikkelingen op het gebied van vleermuisonderzoek en hebben we de mogelijkheid om op ons eigen terrein les te geven over vleermuizen. De kasten zijn door Fleur zelf ontworpen!

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

 

Zelf zegt Fleur het volgende over haar project:

''Er is iets nieuws op school te vinden! Vleermuiskasten op palen. Deze kasten heb ik samen met mijn klasgenoot Elke van den Brink gemaakt. Ik ben een laatstejaarsstudent van de opleiding ecologie en leefomgeving. En heb dit project uitgevoerd als mijn eindexamenproject. Deze kasten staan nu op school met verschillende doeleindes, zoals vleermuisonderzoek en de verbreding van biodiversiteit binnen Curio.

Samen met het stagebedrijf Veldbiologische Werken V.O.F. hebben we dit project tot leven gekregen. De kasten zijn onderdeel van een onderzoek naar de laatvlieger (één van de grootste vleermuissoorten uit Nederland)."

Fleur en Elke hebben ook een lesmodule gemaakt voor deze kasten. Zo kunnen studenten de kasten gaan monitoren tijdens praktijklessen. Door middel van monitoren is het mogelijk erachter te komen of de laatvlieger in deze kast zal trekken ja of nee.

Lees ook