You are here:

Niet 1, maar 2 Curio ambassadeurs in 2024

Jaarlijks houdt Curio een verkiezing voor de nieuwe studentenambassadeur voor het komende jaar. Deze keer kiest de beroepsopleider van West-Brabant voor twee winnaars, elk met een eigen missie. Het gaat om de Curio studenten Revendal Muilenburg (16) en Sep van Wanrooij (21).

Tekst gaat verder onder de foto.

Whatsapp Image 2023 12 21 At 10.35.46 (1)
Vince reikt de Curio ambassadeurs 2024 schaal uit.

Curio ambassadeurs geloven in het mbo. En ze vertegenwoordigen met trots hun medestudenten. Zij praten mee over onderwerpen die belangrijk zijn voor het onderwijs én hebben een eigen missie.

De afgelopen weken hebben de overgebleven 3 finalisten gestreden om de titel Curio ambassadeur 2024. Ze namen een pitch op, zochten contact met de pers en verzamelden stemmen via social media. De stemresultaten van de 2 winnaars waren precies gelijk. Daarom heeft Curio besloten beide verhalen een podium te geven. Door extra uit te pakken met niet 1, maar 2 Curio ambassadeurs, luidt Curio haar jubileumjaar in stijl in. De beroepsopleider bestaat in 2024 namelijk 5 jaar.

Curio beloften voor 2030

Curio heeft in haar instellingsplan 14 beloften geschreven om te realiseren tussen 2024 – 2030. De pitches van beide winnaars sluiten aan op een aantal van die beloften. Zo hebben ze aandacht voor het welzijn van onze studenten, de leefomgeving en maatschappij. Revendal: “Ik vind dat onderwijs de basis is van onze maatschappij. Ik sta voor gelijke kansen in het mbo. Iedere student verdient tijd en aandacht voor hun behoeftes.”

Revendal: "Ik sta voor gelijke kansen in het mbo.”

Ook streeft Curio ernaar dat werkgevers in de regio, mede dankzij Curio, ervaren dat er opgeleide mensen beschikbaar zijn voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Sep: “Mijn missie is om ervoor te zorgen dat het onderwijs zo goed mogelijk aansluit op wat de arbeidsmarkt nodig heeft. Een intensieve samenwerking tussen leerlingen, studenten, docenten én de bedrijven en organisaties in de regio.”

Wie zijn de Curio ambassadeurs van 2024

Revendal Muilenburg studeert international business studies in Roosendaal. Hij vindt dat iedereen goed onderwijs moet kunnen volgen. “Hard werken wordt beloond. Dat hebben Sep en ik gedaan. Ik ben erg blij en trots om samen Curio ambassadeur 2024 te zijn.” Sep volgt de opleiding tot software developer in Breda. Zijn missie: ervoor zorgen dat het onderwijs zo goed mogelijk aansluit op wat de arbeidsmarkt nodig heeft. “Ik heb veel zin om mijn missie verder uit te kunnen gaan werken. En superfijn om met Revendal te kunnen samenwerken. Zo kunnen we elkaar versterken!”

Sep: “Mijn missie is om ervoor te zorgen dat het onderwijs zo goed mogelijk aansluit op wat de arbeidsmarkt nodig heeft.”

Lees ook