You are here:

Mbo-opleiding mediavormgeving en Curio scala zijn een te gekke samenwerking gestart!

Vijftien creatieve leerlingen van Curio scala zijn enthousiast in de wereld van mediavormgeving gestapt. Tijdens een module van tien lesweken maken zij kennis met grafisch ontwerp, typografie/ fotografie en nog veel meer. Ze krijgen de kans om alvast een kijkje te nemen op het mbo en om te ervaren hoe het er daar aan toegaat.

Microsoftteams Image (74)

De leerlingen hebben afgelopen vrijdag een inspirerende introductie over typografie gevolgd. Hoewel veel van het werk digitaal zal zijn, werden zij uitgedaagd met een analoge opdracht. Ontwerp een eigen alfabet door middel van geometrische vormen. Het resultaat? Originele ontwerpen en een nieuwe kijk op vormgeving. De komende tijd gaan de leerlingen onder begeleiding van een ervaren docent (die zelf ook actief is in het vak) aan de slag met een eindproduct. Ze worden voorbereid op het echte werk. Aan het einde van de module gaan de leerlingen het werk presenteren aan het mbo. Dat wordt een feestje vol creativiteit!

Nog beter voorbereiden op de studiekeuze

Vanaf het schooljaar 2024-2025 mogen vmbo-scholen met de theoretische en gemengde leerweg een praktijkgericht programma (pgp) aanbieden. Ze gaan aan de slag met echte opdrachten van bedrijven, instellingen en vervolgonderwijs. Het doel? Onze leerlingen nóg beter voorbereiden op hun toekomstige studiekeuzes. Curio scala is hier al volop mee bezig!

Wil je meer weten over deze samenwerking? Laat het ons weten! We vertellen je er graag alles over. Neem contact op met Laura van Creij en Margot Valkenaars-de Leeuw van Curio scala. Of met Ger van der Bijl van Mbo mediavormgeving.

Microsoftteams Image (77)

Lees ook