You are here:

Eerstejaars kapper-student wint Pivot Point wedstrijd

Sarah, eerstejaars kapper-student van Curio, won 31 mei de eerste plaats in de Pivot Point wedstrijd. Het is een wedstrijd voor kappers in opleiding die wordt georganiseerd door Pivot Point. Maar liefst eenentwintig scholen uit Nederland en België deden mee aan de wedstrijd. Het was de eerste keer dat Curio Roosendaal hieraan deelnam. Uit honderdeenentachtig inzendingen werd Sarah gekozen als winnares.

Sarah Keijzer (1)
Winnares Sarah met haar winnend ontwerp

“Pivot Point Benelux is de lesmethode waar Curio op de kappersopleiding mee werkt. Zij hebben alle materialen om het kappersvak te leren. Van oefenhoofden tot digitaal lesmateriaal en boeken. Iedere twee jaar organiseren zij een wedstrijd. Dit jaar was de eerste keer dat vier studenten van Curio Roosendaal hieraan deelnamen” vertelt docent Lesley Akkermans van Dorst.

Funk up your head

De naam van de wedstrijd is Funk up your head. Alle studenten van de kappersopleiding tot eenentwintig jaar mogen hieraan deelnemen. Hierbij kunnen zij kiezen uit de categorie dames of heren. Deelnemen aan beide is ook mogelijk. Daarnaast is de opdracht volledig vrij. “Simpel gezegd is de opdracht: Hier heb je een kop en maak er maar iets moois van.” Deelnemers lieten hun creativiteit zien op een oefenhoofd. Na afloop moesten ze de foto’s op internet uploaden.

Foto Sarah Wedstrijd
De winnende inzending van Sarah voor de Pivot Point wedstrijd

De hoofdprijs

Uit alle inzendingen koos de vakjury drie winnaars per categorie. Sarah won de eerste plaats in de categorie dames. De jury zegt over haar inzending: "prachtige kleuren in een spannend ontwerp." Sarah heeft de passie voor het vak niet van een vreemde. Haar moeder heeft enkele kapsalons in regio Bergen op Zoom. Sarah wint met haar ontwerp een verwenweekend voor twee personen naar Antwerpen met een bezoek aan RetailDetail Salon van de Toekomst.

Van het team van kappen kreeg Sarah een mooie bos bloemen. Ze is heel blij dat ze gewonnen heeft en wil dit graag met haar klas vieren. Gefeliciteerd, Sarah!

Lees ook