You are here:

Een bijzonder bezoek van Oosterhoutse topkoks bij Curio effent

Afgelopen maandag was er bij Curio effent bijzonder bezoek. Vier topkoks uit de buurt van Oosterhout gaven praktijkles aan 40 vierdejaars leerlingen. Zij gingen samen aan de slag met zalm, pasta, groenten en het maken van carpaccio. Zo leren ze over de oorsprong, het bereiden en de smaak van de producten. De leerlingen mochten natuurlijk daarna zelf alles proeven.

Niet alleen theorie op de mavo

Deze praktijklessen zijn onderdeel van Project C. In klas 3 en 4 gaan de leerlingen een dagdeel per week aan de slag met praktische opdrachten. Voor echte opdrachtgevers. Bijvoorbeeld voor de gemeente die op zoek is naar een goede oplossing voor een probleem. Dat betekent veel overleggen en veel opzoeken. Maar ook goed luisteren, het nieuws volgen en je creativiteit gebruiken. Ze kiezen thema’s die passen bij de vier mbo-profielen: zorg en welzijn, economie, groen en techniek. Deze keer stond Project C in het teken van de horeca.

Topkoks: Eugene Springer, Peter Segers, Pascal van den Barselaar en Pascal Ariens.

Lees ook