You are here:

Curio scala krijgt een bibliotheek op school

Op dinsdag 16 mei openden Hilda Vliegenthart (directeur Nieuwe Veste) en Pieter de Rooij (directeur Curio scala) een ‘nieuw hoofdstuk’. Ze zetten een handtekening onder de plannen om een schoolbibliotheek te openen op Curio scala om lezen te stimuleren binnen het onderwijs.

In de schoolbibliotheek kunnen de leerlingen gratis boeken lenen. Zo kunnen de jongeren ook in hun vrije tijd boeken lezen. Dit sluit aan bij de aanpak die Curio heeft op het gebied van het bevorderen van de taal- en leesvaardigheid bij leerlingen en studenten.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Microsoftteams Image (1)

Samenwerking
De Nieuwe Veste ondersteunt en faciliteert de school door de bibliotheek te voorzien van een startcollectie die aansluit op de belevingswereld van de leerlingen. Daarnaast komt er een leesconsulent op de school. Dit is iemand die zorgt dat de leescollectie op orde is en helpt met het organiseren, faciliteren en ondersteunen van docenten op het gebied van lezen en taal.

Verbouwing
Voordat de schoolbibliotheek daadwerkelijk wordt geopend, moet er verbouwd worden. De bibliotheek wordt na de zomervakantie geopend. 

Lees ook