Werkervaring opdoen bij studentenbedrijven

Hoe word je een goede ondernemer? Hoe gril je een lekker stukje kip? Wij kunnen het jou vertellen, maar jij leert meer door het gewoon te doen. Curio heeft daarom verschillende bedrijven waar alleen maar studenten zoals jij werken. Het is de ideale kans om meer werkervaring op te doen. Ontdek welke studentenbedrijven er zijn.

Draai mee in de horeca

Jij wilt graag manager worden in een hotel. Of doet niets liever dan koken. Curio leert je alles over de horeca. Op verschillende locaties in Noord-Brabant hebben wij studentenrestaurants. Verwelkom de gasten voor een uitgebreide lunch of serveer een luxe 5-gangendiner. 

  • Bij Cico
  • Restaurant Canise
  • In de Dikke Daan

Leer alles over verkopen

Verkopen lijkt jou leuk. Daarom wil je graag meer werkervaring opdoen in een studentenbedrijf. Dat kan. Wij leren je goed telefoneren, afspraken maken en natuurlijk te verkopen. Een manager uit het bedrijfsleven begeleidt je. Als je klaar bent, verkoop je nog een bril aan een blinde.

  • FS&S

Ondernemen: iets voor jou?

Eigen baas zijn, dat lijkt jou wel wat. Als jij een goed idee hebt, helpen wij je met de rest. Je leert alles over het oprichten van een eigen bedrijf. En over andere belangrijke onderdelen van ondernemen, zoals marketing. Zo heb je straks een betrouwbaar ondernemersplan.

Start een evenement

Laat een feestje organiseren maar aan jou over. Je besteedt aandacht aan details. En je houdt ervan om nieuwe mensen te ontmoeten. Misschien is werken in de evenementenbranche dan wel wat voor jou.

  • Zinc. Events & Leisure

Ontwerp en maak

Jij hebt ideeën genoeg. Om een stoel te printen. Of een kunstwerk te maken met een laser. Welk plan je ook hebt, in onze werkplaats kun je het uitvoeren. Van machines voor maquettebouw tot 3D-objecten: niets is te gek. Ook leuk: je mag de apparaten ook in jouw vrije tijd gebruiken. 

  • FabLab

Word kapper

Met jouw eigen haar ben je altijd bezig. Naar de kapper gaan vind je gezellig. En jij ziet met je ogen dicht nog of een kapsel staat. Het is duidelijk: jij bent een geboren kapper. In onze kapsalon leer je alles over knippen en stylen. 

  • Vitalis ViP kapsalon

Jouw ontwerp mag gezien worden

Plakstudio.nl is het bedrijf van de opleiding signmaker in Bergen op Zoom. In opdracht van Curio worden er allerlei sign-opdrachten ontworpen en afgewerkt, zoals stickers, gevelreclame, zuilen, raambelettering en bouwborden. Deze worden op de Nobellaan 27 gemaakt en eventueel op locatie uitgevoerd. Daarnaast maken we ontwerpen op maat voor studenten. Bijvoorbeeld laptopcovers, stickers, kleding bedrukking, buttons, sleutelhangers en flessenlabels.

Je hebt nu een idee van onze studentenbedrijven. Liever een stage lopen?