Logistiek supervisor Breda, Bergen op Zoom

Leerweg BBL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25776

In het kort

Jij bent een echte regelneef. Je houdt van een magazijn dat soepel draait. Als logistiek supervisor zorg je er met een team voor dat goederen efficiënt van de ene naar de andere plek komen. Tijdens de opleiding logistiek supervisor leer je hoe je leiding geeft. En hoe je kostenbewust te werk gaat.

Downloads

Alle details


Is de opleiding logistiek supervisor iets voor jou?

Ben je goed in organiseren en steek je graag de handen uit de mouwen? In de bedrijvigheid van het magazijn voel je je helemaal thuis. Er komen constant goederen binnen die gecontroleerd moeten worden, opgeslagen of weer verder vervoerd. Je doet deze werkzaamheden meestal niet zelf. Je logistiek teamleiders regelen dit. Jij bent altijd bereid om bij te springen als dit nodig is.

Omdat je een team aanstuurt, is het belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan. Je collega’s stappen zonder problemen jouw kantoor binnen met vragen of oplossingen. Je kunt uitstekend luisteren en vragen stellen. Je collega’s weten dat je graag leert van hun ervaringen. Daarbij ben je als logistiek supervisor flexibel, want geen dag verloopt hetzelfde. Je lost problemen op en je speelt met gemak in op onverwachte situaties. Denk hierbij aan goederen die niet, te laat of beschadigd aankomen. Je bent professioneel en komt je afspraken na.

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding logistiek supervisor leer je van alles over de volgende 4 kerntaken: 

1. Aansturen van logistieke proces 
2. Input leveren voor logistiek beleid 
3. Uitvoeren van personeelsbeleid  
4. Onderhouden zakelijke relaties

Verder krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Stage

Doe je de BOL-opleiding, dan ga je gedurende het derde leerjaar in twee periodes ervaring opdoen in de beroepspraktijk. Deze beroepspraktijkvorming duurt ongeveer 18 weken.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Als logistiek supervisor werk je in een magazijn en voer je je werkzaamheden in alle branches en sectoren uit. Je kunt bijvoorbeeld werken bij: 

 • Productiebedrijven 
 • Groothandels
 • Im- en exporteurs 
 • Distributiecentra 
 • Grote winkelketens (non-food) 
 • Grote supermarktketens (food) 
 • Schiphol 
 • Defensie

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je je diploma mbo-niveau 4 Logistiek Supervisor op zak? Dan kun je doorstromen richting Associate Degree of hbo in een logistieke richting, bijvoorbeeld: 

 • Avans Roosendaal -  2 jarig traject associate degree 
 • BUAS Breda - 4 jarige master opleidingen logistiek

Leerwegen

BBL
Bij een BBL-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, kun je op jouw werk meteen gebruiken.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen.

Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding logistiek supervisor kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

 • Oriëntatie op ondernemerschap
 • Voorbereiding HBO
 • Ondernemend gedrag niveau 3-4
 • Digitale vaardigheden gevorderd

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BBL niveau 3/4) € 624

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Logistiek supervisor, Breda, BBL
Logistiek supervisor, Bergen op Zoom, BBL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.