Kantoormedewerker niveau 3 Breda, Roosendaal

Leerweg BBL, BOL
Duur 2 jaar
Niveau 3
Crebo 25723

In het kort

Je vindt het prettig om meerdere taken te hebben. En om anderen te helpen. Je weet precies wat je collega’s nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Herken jij jezelf hierin? Dan is de opleiding kantoormedewerker iets voor jou. Tijdens de opleiding leer je allerlei manieren om je collega's te steunen. Bijvoorbeeld door te helpen met de administratie en het maken van planningen. Je leert documenten opbergen en zorgen voor iemands agenda. Wat leer je nog meer? Zorgen voor de voorraad, het schrijven van een nieuwsbrief en activiteiten plannen en organiseren. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding kantoormedewerker iets voor jou?

Als kantoormedewerker zorg je er samen met collega’s voor dat de administratie van een bedrijf helemaal klopt. Je organiseert de geldzaken van het bedrijf en die informatie verzamel je. Je controleert rekeningen en urenoverzichten. Je stuurt rekeningen naar klanten, betaalt klanten op tijd en zorgt voor een complete en juiste administratie. Verder controleer je inkopen en verkopen.  

Als kantoormedewerker ben je goed met cijfers. Je kunt goed communiceren, of je nu een brief schrijft of een telefoongesprek voert. Je bent altijd vriendelijk tegen je collega’s, klanten en het bestuur. Je gaat netjes om met gegevens en je werkt precies. Geheime informatie? Daar weet jij goed mee om te gaan. Je bent handig met een computer en over softwareprogramma's leer jij graag meer. Je bent klantgericht en houdt je altijd aan de regels.  

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding leer je hoe je de administratie doet van verschillende bedrijven. Ook leer je rekeningen controleren en de inkoop goedkeuren. Je werkt veel op de computer dus ook daar weet jij straks alles van. Dit leer je tijdens je opleiding:  

 • controleren van geldzaken 
 • geldzaken bijhouden  
 • bijhouden wie er geld ontvangen en versturen 
 • bijhouden en controleren van de voorraad 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Dit vak leer je het beste door het te doen. Daarom werk je tijdens de opleiding met veel projecten. Zo lijkt het net echt. Eerst leer je de theorie en daarna oefen je met presentaties en werkstukken. Soms doe je die alleen, maar ook werk je vaak in groepen. Leren samenwerken is namelijk belangrijk. Tijdens de opleiding komen experts uit het bedrijfsleven langs. Of je bezoekt ze zelf op kantoor. Zo zie je meteen hoe een bedrijf echt werkt.

Stage

Tijdens het eerste jaar leer je de theorie. Met deze kennis loop je in het tweede jaar stage. We helpen je bij het zoeken van een mooie stageplaats. Heb je er een gevonden? Dan oefenen we ook hoe je een goede brief schrijft en je stagegesprek voert. De stage duurt ongeveer 16 weken. 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na de opleiding werk je bij:  

 • bedrijven 
 • instellingen 
 • de overheid 
 • administratiekantoren 

Doorstuderen? Dat doe je zo

Ben je klaar met de opleiding? Dan kun je verder studeren op niveau 4. Bijvoorbeeld aan de opleiding office- en management support specialist of recht, verzekeringen en hr.  

Leerwegen

Bol
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Bbl
Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, gebruik je meteen op je werk.

 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week. Je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Je hebt tot 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding om een leerbedrijf te vinden. Lukt het je niet een erkend leerbedrijf te vinden? Dan kun je je inschrijven voor de bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Rekenen 3F
 • Inkomstenbelasting/Omzetbelasting
 • Engels in de beroepscontext B1
 • Ondernemerschap MBO
 • Duits A2/B1 in het beroepsonderwijs

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357
schooljaar 2023-2024 (bbl niveau 3/4) € 654

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

 

Opleiding  
Kantoormedewerker niveau 3, Breda, bbl
Kantoormedewerker niveau 3, Breda, bol
Kantoormedewerker niveau 3, Roosendaal, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.