Kantoormedewerker niveau 2 Roosendaal, Breda

Leerweg BOL
Duur 1 jaar
Niveau 2
Crebo 25724

In het kort

Als kantoormedewerker ben jij de persoon waar mensen contact mee opnemen. Bij een bedrijf of instelling begroet je bezoekers en geeft ze informatie. Je neemt de telefoon aan en je houdt de post bij. In de brievenbus en digitaal. Vind jij het leuk om mensen te helpen? Werk je graag met een computer? Dan is de opleiding kantoormedewerker iets voor jou. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding kantoormedewerker iets voor jou?

Als kantoormedewerker kun je goed communiceren. Je bent goed met teksten en daarom schrijf je veel brieven en e-mails. Documenten uitschrijven? Geen probleem. En dat is niet alles, want ook spreken kun je goed. Daarom begroet je bezoekers en neem je de telefoon aan. Ben je ook nog eens netjes en precies? Dan maak je afspraken en hou je documenten bij. Je hebt dus veel taken. Gelukkig ben jij supergoed georganiseerd.  

In weinig tijd veel doen? Geen probleem. Hoe drukker het is, hoe beter jij werkt. Je weet namelijk precies wat je eerst moet doen. Je praat vaak met je leidinggevende en collega’s. Ook spreek je veel met andere afdelingen. Je weet altijd precies wat er gebeurt en kunt goed samenwerken. Vind je het leuk om veel met de computer te werken? Gelukkig maar! Want die gebruik je voor veel taken. Ben je ook nog eens goed in talen? Dat is mooi. Want bij sommige bedrijven heb je veel contacten met het buitenland. 

Tijdens de opleiding

Dit leer je tijdens je opleiding:  

 • bezoekers ontvangen 
 • informatie geven 
 • brieven en e-mails schrijven en versturen 
 • werken met computers 
 • verschillende computerprogramma’s 
 • documenten bewaren 
 • administratie bijhouden 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Dit vak leer je het beste door het te doen. Daarom werk je tijdens de opleiding met veel projecten. Zo lijkt het net echt. Eerst leer je de theorie en daarna oefen je met presentaties en werkstukken. Soms doe je die alleen, maar je werkt ook vaak in groepen. Leren samenwerken is namelijk belangrijk. Tijdens de opleiding komen experts uit het bedrijfsleven langs. Of je bezoekt ze zelf op kantoor. Zo zie je meteen hoe de businesswereld echt werkt.  

Tijdens de opleiding kun je verschillende diploma’s halen. Bijvoorbeeld in computervaardigheid en typevaardigheid. Soms is het mogelijk deze opleiding in 1,5 of 1 jaar te doen. Wil je dat graag? Dan bespreken we dat tijdens het kennismakingsgesprek.  

Stage

Tijdens de opleiding loop je 3 keer een periode van ongeveer 8 weken stage. Dit is vanaf periode 3, twee dagen per week. Voor je eerste stage helpen we je bij het zoeken van een stageplaats. Heb je er een gevonden? Dan oefenen we ook hoe je een goede brief schrijft en je stagegesprek voert. 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Na de opleiding kun je bijna overal gaan werken. De meeste bedrijven of instellingen hebben een secretaresse nodig aan de receptie.   

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding? Dan kun je verder studeren op niveau 3, bijvoorbeeld aan de opleiding kantoormedewerker niveau 3. 

Leerwegen

Bol
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.   
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding kies je uit deze (en meer) keuzedelen: 

 • Digitale vaardigheden basis
 • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2)
 • Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken
 • Financiële administratie
 • Toewerken naar Nederlands 2F

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2024 - 2025 (bol) € 1.419
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 1 en 2 € 295
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 3 en 4 € 715

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Lees meer over

 

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

 

Opleiding  
Kantoormedewerker niveau 2, Breda, bol
Kantoormedewerker niveau 2, Roosendaal, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.