Commercieel medewerker (tweetalig) Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Niveau 3
Crebo 25874

In het kort

Als commercieel medewerker (tweetalig) heb je veel contact met klanten. Op kantoor of wanneer je klanten bezoekt. Tijdens de opleiding commercieel medewerker (tweetalig) leer je onderhandelen. Je leert afspraken maken en bestellingen afronden. Jij weet straks precies hoe je de administratie van een bedrijf netjes bijhoudt. Wat jou energie geeft? Je doelen halen. En nieuwe talen leren. Want de opleiding richt zich veel op de internationale economie. Daarom leer je een andere taal goed spreken. Kies jij voor Engels of Duits? 

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding commercieel medewerker (tweetalig) iets voor jou?

Jij kunt anderen makkelijk overtuigen. Je bent een verkoper. Een prater en een goede luisteraar. Dat doe je met gemak in het Nederlands, Engels of Duits. Je weet precies wat klanten willen horen. En daarnaast denk je altijd aan de doelen van de organisatie waarvoor je werkt. Die balans weet jij goed te vinden. Ben jij dit? Dan is de opleiding commercieel medewerker (tweetalig) echt iets voor jou.  

Als commercieel medewerker heb je veel contact met klanten. Jij weet ze precies de juiste informatie te geven. Of dat nu is vanaf kantoor of op bezoek bij de klant zelf. Daarnaast heb je ook veel contact met je collega’s. Jij weet altijd precies wat er speelt. Op je eigen afdeling én die van een ander. Nieuwe klanten binnenhalen? Veel geld verdienen? Je doelen halen? En er dik overheen gaan? Als commercieel medewerker vul je je dagen ermee op. Je werkt veel alleen. Je zorgt voor je eigen agenda en plant zelf je afspraken in. Jij vindt het heerlijk om te bepalen waar en wanneer je werkt. Spreek je daarnaast ook nog eens graag een andere taal? Dan ben jij een echte commercieel medewerker.  

Tijdens je opleiding

Dit leer je tijdens je opleiding:  

 • alles over de bedrijfswereld 
 • business resources 
 • marketing 
 • communicatie voor bedrijven 
 • accounting voor bedrijven 
 • creatief reclame maken voor producten 
 • marketing voor relaties 
 • internetmarketing 
 • bedrijfsevenementen plannen en organiseren 
 • verkopen 
 • commercieel rekenen: verkoopprijs, kostprijs, break-even 
 • ICT-vaardigheden 
 • Engels en Duits 
 • algemene vakken zoals Nederlands en rekenen 

Stage

In je eerste en tweede leerjaar loop je stage. Deze stage duurt 8 of 9 weken. Zo kun je wat je op school leert, meteen gebruiken in de praktijk.  

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na de opleiding commercieel medewerker (tweetalig) werk jij bij een bedrijf met een verkoopafdeling. Wil je graag naar het buitenland? Dat kan ook. Hier kun je gaan werken:  

 • handelsondernemingen 
 • groothandelsbedrijven 
 • exportorganisaties 
 • transportbedrijven 
 • distributiecentra  

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding commercieel medewerker (tweetalig)? Dan kun je verder studeren op niveau 4, bijvoorbeeld aan de opleidingen vestigingsmanager groothandel, assistent manager internationale handel, of logistiek supervisor.

Leerwegen

BOL

Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

 

 

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding commercieel Medewerker (tweetalig) kies je uit deze (en meer) keuzedelen: 

 • Duurzaamheid in het beroep C
 • Rekenen 3F
 • Engels A2/B1
 • Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs
 • Frans A1/A2 in het beroepsonderwijs
 • Spaans A1/A2 in het beroepsonderwijs

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2024 - 2025 (bol) € 1.419
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 1 en 2 € 295
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 3 en 4 € 715

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Lees meer over

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Handel en commercie
Het eerste jaar is een gezamenlijk breed basisjaar. Dit betekent dat je in je eerste jaar samen met studenten optrekt van de opleidingen binnen handel en commercie (retail, sales en marketing, groothandel en international business studies). Na deze uitgebreide oriëntatie ga jij verder leren in de richting die het beste bij jou past. 

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Commercieel medewerker (tweetalig), Roosendaal, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.