Commercieel medewerker (tweetalig) Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Niveau 3
Crebo 25874

In het kort

Als commercieel medewerker International Business Studies (tweetalig) heb je veel klantcontact. Dit kan vanaf kantoor of je gaat bij hen langs. Tijdens de opleiding commercieel medewerker (tweetalig) leer je onderhandelen, uiteraard ook de deal sluiten en de order administratief afhandelen. Je targets halen, dat is wat je wilt! Vanwege het internationale karakter van de opleiding leer je heel goed Engels of Duits spreken.

Downloads

Alle details


Is de opleiding commercieel medewerker (tweetalig) iets voor jou?

Als commercieel medewerker (tweetalig) ben je een kei in overtuigen. Je hebt een commerciële rol waarbij je altijd op zoek bent naar de juiste balans tussen de belangen van de klant en die van de organisatie.

Wat voor type ben je?

Je hebt veel contact met je klanten (extern), maar ook met je collega’s van verschillende afdelingen (intern). Je bedient de klant niet alleen, dus je moet goed kunnen communiceren met alle in- en externe partijen. De commercieel medewerker (tweetalig) werkt vanaf kantoor of gaat langs bij de klanten Je bent klantgericht en krijgt een kick van het binnenhalen van nieuwe klanten en omzet. Heb je je target bijna gehaald? Dan geef  je nog wat extra gas om er uiteindelijk dik overheen te gaan. Je werkt voor een deel zelfstandig bij het uitvoeren van je takenpakket. Het kan zijn dat je je eigen tijd mag indelen. Je maakt dan zelf je planning en zorgt dat je afspraken hierin passen. Daarbij spreek je een woordje over de Engelse of Duitse grens. Denk je nu: yes, dit is het voor mij! Schrijf je dan gauw in! 

Tijdens je opleiding

Het studieprogramma bestaat uit een aantal ondersteunende vakken zoals:
- Nederlands
- Engels
- Duits, Frans of keuzedeel
- Rekenen 3F (Keuzedeel)
- Commerciële calculaties: Verkoopprijs, kostprijs, break-even
- Burgerschap
- ICT-vaardigheden: met als onderwerpen Office en Exact online

Daarnaast zijn er de beroepsgerichte vakken, zoals:
- The business environment
- Business resources
- Introduction to marketing
- Business communication
- Business accounting
- Creative product promotion
- Relationship Marketing
- Internet marketing
- Managing a business Event
- Sales

Stage

Gedurende het eerste en tweede leerjaar gaat de student telkens één periode ervaring opdoen in de beroepspraktijk. Deze beroepspraktijkvorming duurt 8 of 9
weken per periode.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Als commercieel medewerker kun je aan de slag bij elk bedrijf met een verkoopafdeling. Zowel in Nederland als in het buitenland. Denk daarbij aan handelsondernemingen, groothandelsbedrijven, exportorganisaties, transportbedrijven en distributiecentra. Je werkt vanuit het eigen kantoor (binnendienst) of gaat naar de klanten toe (buitendienst) om je product of dienst te verkopen. 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Met het niveau 3-diploma Commercieel medewerker IH kun je instromen bij verschillende niveau 4 opleidingen, bijvoorbeeld Vestigingsmanager groothandel, Assistent manager internationale handel, Logistiek supervisor.

Leerwegen

BOL

De opleiding commercieel medewerker is de startopleiding van de opleiding International Business Studies en duurt 1,5 jaar met een maximum van 2 jaar. Volg je een bol-opleiding? Dan loop je meerdere keren stage tijdens je studie. 

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding Commercieel Medewerker (IBS) kun je onder andere deze keuzedelen volgen: 

  • Duurzaamheid in het beroep C
  • Rekenen 3F
  • Engels A2/B1
  • Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs
  • Frans A1/A2 in het beroepsonderwijs
  • Spaans A1/A2 in het beroepsonderwijs

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Commercieel medewerker (tweetalig), Roosendaal, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.