Voeding en leefstijladviseur Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25995

In het kort

Ben je nieuwsgierig naar gezonde voeding en een duurzame leefstijl? Wil je anderen helpen om gezond(er) te eten en (meer) te bewegen? Dan is de opleiding tot voeding- en leefstijladviseur echt iets voor jou.

Downloads

Alle details


Is de opleiding voeding en leefstijladviseur iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig naar gezonde voeding en een duurzame leefstijl? Wil je anderen helpen om gezond(er) te eten en (meer) te bewegen? Dan is de opleiding tot voeding- en leefstijladviseur echt iets voor jou.

De opleiding voeding- en leefstijladviseur past bij jou als je:

  • nieuwsgierig bent naar gezonde voeding en een duurzame leefstijl
  • je het leuk en interessant vindt om anderen te helpen gezond te eten en regelmatig te bewegen.

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding test je verschillende soorten voeding in de keuken, ga je sporten op de sportcampus en bezoek je allerlei bedrijven. Je leert hoe je mensen en groepen kunt helpen om gezonder te worden en in balans te blijven. Dat doe je door met hen te praten en een advies op maat te geven.

Na het behalen van je diploma kun je anderen begeleiden naar een gezonde en duurzame levensstijl. Daarvoor weet je straks alles over voeding, beweging, leefstijl en duurzaamheid. Tijdens de opleiding is het belangrijk dat  je de dingen  leert die je in de praktijk gaat gebruiken. Denk aan duidelijke communicatie en het begeleiden van groepen en individuen.

Onze opleiding bereidt je voor op de groeiende vraag naar goed opgeleide experts in voeding, bewegen en leefstijl. Tijdens de opleiding combineren we leren in de praktijk met moderne technologie. Zo bereiden we je goed voor op de uitdagingen in dit vakgebied. Bovendien moedigen we je aan om op een bredere manier naar gezondheid te kijken. Waarbij we laten zien hoe voeding, beweging en levensstijl met elkaar verbonden zijn.

Kortom, onze opleiding is bedoeld om jou de theorie en praktijk te leren. Zodat je anderen kunt begeleiden bij het maken van gezonde keuzes. Sommige mensen hebben die hulp nodig om deze stap te zetten. Op de langere termijn zorg je zo voor een gezondere samenleving.

Na je opleiding

Ben jij enthousiast en wil je anderen helpen om gezond(er) te leven? Dan is de opleiding voeding- en leefstijladviseur een geweldige keuze om jouw passie om te zetten in een leuke baan. Er is veel vraag naar experts in dit vakgebied. En je kunt echt een verschil maken door anderen te helpen met positieve veranderingen in hun levensstijl.

Hier kun je gaan werken

Na de opleiding voeding- en leefstijladviseur kun je in dienst of  met je eigen bedrijf hier gaan werken:

gezondheidscentra en ziekenhuizen, sportscholen en fitnesscentra, voeding- en dieetadviespraktijken, scholen en onderwijsinstellingen, voedselindustrie, overheidsinstanties en non-profitorganisaties.

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je de opleiding voeding- en leefstijladviseur afgerond? Dan kun je doorstromen naar het hbo.

Leerweg

bol
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.
  • Heb je al een niveau 3 diploma kok, dan bespreken we graag de mogelijkheden om de opleiding verkort te volgen.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. 

De keuzendelen voor deze opleiding zijn nog niet bekend. 

Leslocaties

Je hebt ook les op andere Curio locaties zoals Terheijdenseweg 414 en Frankenthalerstraat 15 in Breda. Soms heb je ook les bij bedrijven. 

De meeste lessen krijg je op de Markendaalseweg: 

Breda

Leerwegen
  • BOL

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2024 - 2025 (bol) € 1.419
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 1 en 2 € 295
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 3 en 4 € 715

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Lees meer over

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. 

Als er cijfers bekend zijn over deze opleiding, vind je ze hieronder.

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Voeding en leefstijladviseur, Breda, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.