You are here:

Kunst en vormgeven

Ben jij creatief, een beetje eigenwijs en vind het leuk om dingen uit te proberen? Dan is kunst en vormgeven iets voor jou. Met jouw creativiteit ontwikkel je nieuwe en fantasierijke ideeën.

Curio Scala 95

Bij kunst en vormgeven ontdek je verschillende creatieve beroepen. Bij grafisch ontwerp ga je digitaal aan de slag met Adobe Creative Cloud, terwijl je bij fashion ontwerp achter de naaimachine kruipt.

Je maakt kennis met verschillende technieken en vaardigheden. Het is namelijk belangrijk dat je alles zelf kunt maken. Wat we bedenken, maken we ook. Zowel met de computer als met je eigen handen. Je krijgt les in verschillende schildertechnieken, maar tegelijkertijd ook in het editen van een zelfgemaakte film. Maar je maakt niet alleen van alles, we helpen je ook op weg met de ontwikkeling van ideeën. Samen gaan we op zoek naar middelen om jouw creatieve brein aan te zetten.  

Bij kunst en vormgeven krijg je ook les in commercieel denken. Dat betekent dat je van jouw creativiteit jouw werk maakt en er dus geld mee kunt verdienen. Marketing noemen we dit. Daarnaast krijg je ook kunstgeschiedenis, zo begrijp je de wereld om je heen nog wat beter. Tijdens de praktijkuren werken we aan projecten met echte opdrachtgevers. De opdrachtgever komt in de les of wij gaan daar op bezoek. Zo leer je wat er komt kijken als je bij een bedrijf werkt. We werken daarnaast ook samen met de drukkerij hier op school. De Spie is een werkplaat met grote printers en plotters waar jouw creatieve ideeën werkelijkheid worden.