You are here:

De juiste begeleiding op Curio scala

Jij moet zo goed mogelijk voor jezelf kunnen zorgen. Zodat je later precies kan zijn wie je wil worden. Dat vinden wij belangrijk bij Curio scala. Reken daarom op goede begeleiding. Jouw mentor en alle andere leraren houden jou goed in de gaten. En er is meer.

Altijd de juiste begeleiding voor jou

Bij Curio scala sta je er nooit alleen voor. Heb je meer hulp nodig dan van jouw mentor? Dan krijg je extra ondersteuning. Dat geef jij zelf aan. Of jouw ouders. En soms doet jouw mentor dat. We gaan dan met jou in gesprek om te ontdekken waar jij wat hulp bij kunt gebruiken. Er is altijd een oplossing. Kijk maar eens.

Ondersteuningsteam

Op Curio scala hebben we een ondersteuningsteam. Hierin zitten een ondersteuningscoördinator, gedragswetenschapper en leerlingcoaches. Zij kijken samen met jouw mentor, ouders en jou naar welke hulp jij nodig hebt op school. Zij kunnen ook contact hebben met andere experts, zoals een leerplichtambtenaar, jeugdarts of psycholoog. 

Huiswerkklas

Lukt het niet om na school thuis huiswerk te maken? Omdat het te druk is. Of omdat je thuis niet meer over huiswerk wilt nadenken. Geen probleem, bij ons kun je je huiswerk maken ook op school doen. Kom naar onze stille huiswerkklas. Hier houd jij je aandacht er goed bij. Er loopt ook een leraar rond om je te helpen. Deze klas duurt 1 lesuur van 45 minuten. Je kunt er 4 middagen van de schoolweek terecht. 

Dyslexie of dyscalculie

Als jij dyslexie of dyscalculie hebt, is leren soms moeilijker. Wij helpen je daarom op verschillende manieren. Je krijgt bijvoorbeeld extra tijd bij toetsen. Of je mag een rekenkaart gebruiken. Krijg je je taal of rekenen toch nog niet op orde? We hebben op school maatwerkuren. Je krijgt dan extra lessen in een klein groepje. Blijft het lastig? Geen paniek. Je krijgt dan bijles van een speciale leraar. Remedial teaching noemen we dat.

Coaching van leerlingen

Natuurlijk wil jij je diploma halen. Maar soms zijn er dingen aan de hand waardoor dit moeilijker is. Misschien zijn er thuis problemen. Of je vindt het lastig om ergens je aandacht bij te houden. Misschien heb je aanpassingen nodig omdat je ziek bent of in een rolstoel zit. Een ondersteuningscoach kijkt dan samen met jou wat jij op school nodig hebt. En hoe je het beste om kunt gaan met jouw situatie. Zo maken we samen jouw schooltijd zo leuk mogelijk. 

Taalklas

Is Nederlands niet je eerste taal? Dan kan school best lastig zijn. Daarom hebben we bij Curio scala de Taalklas. Speciaal voor leerlingen die korter dan 6 jaar in Nederland wonen. In de Taalklas krijg je 1 uur per week extra Nederlands van een Nt2-docent. We hebben een Taalklas voor de onderbouw (leerjaar 1 en 2) én een Taalklas voor de bovenbouw (leerjaar 3 en 4). Leerlingen die in de Taalklas zitten krijgen ook extra tijd bij toetsen en mogen een woordenboek gebruiken. 

Speciale trainingen

Op Curio scala kun je verschillende trainingen volgen. Denk bijvoorbeeld aan een speciale training om minder bang te zijn voor een toets. Maak je je druk om het eindexamen? Vertel het aan je mentor. Want ook daar kunnen we je mee helpen. Een ondersteuningscoach helpt je anders om te gaan met spanning. Zo ga jij rustig jouw eindexamen in. 

Time-out lokaal

Voor leerlingen die te laat komen, hebben we een apart lokaal. Dit noemen we het  time-out lokaal. Je gaat hier ook heen als het in de les even niet lukt. In het time-out lokaal zit een leraar. Die praat met jou over wat er is gebeurd. Daarna kun je weer rustig de klas in. 

Is jouw vraag over begeleiding op school nog niet beantwoord? Lees onze veelgestelde vragen dan eens. Of neem contact op.