You are here:

De juiste begeleiding op Curio scala

Jij moet zo goed mogelijk voor jezelf kunnen zorgen. Zodat je later precies kan zijn wie je wil worden. Dat vinden wij belangrijk bij Curio scala. Reken daarom op goede begeleiding. Jouw mentor en alle andere leraren houden jou goed in de gaten. En er is meer.

Altijd begeleiding voor jou

Bij Curio scala sta je er nooit alleen voor. Heb je meer hulp nodig dan van jouw mentor? Dan krijg je extra ondersteuning. Dat geef jij zelf aan. Of jouw ouders. En soms doet jouw mentor het. We gaan dan met jou in gesprek om erachter komen waar jij wat hulp bij kan gebruiken. Er is altijd een oplossing. Kijk maar eens.

Huiswerkklas

Lukt het niet om na school thuis huiswerk te maken? Omdat het te druk is. Of omdat je na school niet meer over huiswerk wilt nadenken. Geen probleem, het kan ook op school. Kom naar onze stille huiswerkklas. Hier houd jij je aandacht er goed bij. Er loopt ook een leraar rond om je te helpen. Deze klas duurt 1 lesuur van 45 minuten.

Dyslexie of dyscalculie

Als jij dyslexie of dyscalculie hebt, is leren soms moeilijker. Wij helpen je daarom op verschillende manieren. Je krijgt bijvoorbeeld extra tijd bij toetsen. Of je mag een rekenkaart gebruiken. Krijg je de taal niet op orde? Een speciale leraar geeft je dan bijles. Remedial teaching noemen we dat. Remedial teaching is er ook voor leerlingen met een taalachterstand.

Ambulante begeleiding

Jij wilt jouw eindexamen halen. Maar soms zijn er dingen aan de hand waardoor dit moeilijker is. Omdat je bijvoorbeeld ADHD hebt. Of omdat je in een rolstoel zit. Een ambulant begeleider kijkt dan samen met jou wat jij op school nodig hebt. En hoe je het beste om kunt gaan met jouw moeilijkheden. Zo blijft jouw schooltijd zo leuk mogelijk.

Speciale trainingen

Op Curio scala kun je verschillende trainingen volgen. Denk bijvoorbeeld aan een speciale training om minder bang te zijn voor een toets. Maak je je druk om het eindexamen? Ook daar kunnen we je mee helpen. Een leraar helpt je dan beter om te gaan met spanning. En om negatieve gedachten positief te maken. Zo ga jij rustig jouw eindexamen in. 

Time-out lokaal

Voor leerlingen die te laat komen, hebben we een apart lokaal. Je gaat hier ook heen als je de les uit wordt gestuurd. In het lokaal zit een leraar. Die praat met jou over wat er is gebeurd. Zo kun je daarna weer rustig de klas in. En leer je ervan.

Is jouw vraag over begeleiding op school nog niet beantwoord? Lees onze veelgestelde vragen dan eens. Of neem contact op.