Profiel Groen en de leerroutes

Na leerjaar 1 ga je een leerroute kiezen. Deze kies je naast het profiel Groen. 

Profiel Groen

Binnen het profiel Groen ga je aan de slag gaan met planten, dieren en voeding. Het is een breed profiel, hierna kun je nog alle kanten op.

Je leert over producten uit de groene sector: het telen op het land, de verwerking en bereiding ervan. Je krijgt les in het aanleggen van groen, bijvoorbeeld voor tuinen of parken. Kijk ook niet vreemd op van dieren die er regelmatig op school rondlopen. Ook kun je kiezen voor lessen in bijvoorbeeld styling (bloem), koken en techniek. 

Plant en dier

Hoe kun je zien of een dier ziek is? Wat is het gedrag van dieren? Dit en meer leer je bij Gezonde dieren. Misschien ligt jouw hart meer bij bloemen en planten. Dan kies jij voor Bloemwerk. Daarin leer je alles over verschillende soorten boeketten en bloemstukken. In jaar 4 kun je kiezen uit maar liefst 10 groene keuzevakken. Waar ga jij voor? Kies naast het profiel Groen voor deze leerroute. 

Voeding en gezondheid

Waarom is voeding zo belangrijk? Wat is een (on)gezonde leefstijl? Kies Mens en gezondheid als je hier alles over wilt weten. Ben jij heel sportief? Ga dan voor Sport en beweging. Je krijgt dan 4 uur per week extra sportles. Wie weet organiseer jij binnenkort wel een sporttoernooi. Ook heb je de mogelijkheid om je diploma BHV (bedrijfshulpverlening) te halen met het keuzevak Voorkomen van ongevallen en EHBO (Eerste Hulp bij Ongelukken). Kies naast het profiel Groen voor deze leerroute. 

 

Groen en techniek

Leer lassen en metaal bewerken bij Praktisch booglassen. Je maakt zelfs een eigen aanhangwagenslot. Of kies voor fietstechniek. Je ontdekt wat een fietsenmaker doet in zijn werkplaats. Nieuwe fietsen afstellen bijvoorbeeld. Of een band plakken. Ook elektrische fietsen komen aan bod. Kies naast het profiel Groen voor deze leerroute. 

 

Creatief

Altijd al op het podium willen staan? Of een voorstelling in elkaar willen zetten? Bij het keuzevak Podium maak je een voorstelling van begin tot eind. Wat wordt het thema? Welke scenes gaan jullie spelen? Ook PR en organisatie horen erbij. Ga jij voor de hoofdrol of werk je liever achter de schermen? Jij bepaalt het. Kies naast het profiel Groen voor een deze leerroute.