Sector dienstverlening

Kun je goed met mensen omgaan? Weet jij hoe je mensen netjes te woord moet staan aan de telefoon? Dan is de sector dienstverlening misschien wel iets voor jou.  

Leerjaar 1 en 2

In leerjaar 1 leer je de basis van het kopiëren, telefoneren, magazijnbeheer en werken aan de balie. Bij de sector cienstverlening is het belangrijk dat je mensen altijd op een fijne manier helpt. Je verzamelt van je werk foto’s, verslagen en opdrachten in je portfoliomap. Deze map breid je uit in leerjaar 2, 3, 4 en 5. 

In leerjaar 2 werk je paar uur in de week in het magazijn en/of aan de balie. Je doet een boodschap, verzorgt kopieerwerk, spreekt met klanten aan de balie en helpt mee met opruimen van de school. Ook verkoop je tijdens de pauzes gezonde tussendoortjes. 

 

Leerjaar 3 en 4

In leerjaar 3 krijg je nog meer verantwoordelijkheden aan de balie en in het magazijn. 

Dit schooljaar (leerjaar 4) probeer je twee certificaten te halen; Werken in het schoolmagazijn en Werken aan de ontvangstbalie. Je gaat voor het eerst stage lopen op school. Dit is achter de balie en in het magazijn. Ook ga je een dagdeel naar het LeerWerkBedrijf. Als het lukt mag je daarna stage gaan lopen bij een echt bedrijf. 

Leerjaar 5 en 6

In jaar 5 krijg je twee nieuwe vakken; werken in de logistiek en winkelmedewerker. Je gaat twee dagen stage lopen bij een bedrijf. Jouw verslagen hiervan komen in je stagemap en uiteindelijk ook in jouw (uitstroom)portfolio. Je kunt drie certificaten halen; heftruck, werken in de logistiek en werken in de winkel. 

In leerjaar 6 hebben we drie richtingen: 

  • Entree-opleiding, mbo niveau 1
  • Maatwerk-traject  
  • Je gaat nog een jaar verder met de reguliere opleiding 

Wil je nog meer weten over deze sector? Bekijk dan hier het filmpje