isk - Verviersstraat 8 Breda

Locatie Curio Vervierstraat 8 1

Over isk - Verviersstraat 8

Ben jij nieuw in Nederland en tussen de 12 en 18 jaar dan moet je naar school. Dat zegt de wet. Maar als jij geen Nederlands spreekt, of niet goed genoeg, is het lastig om leraren te begrijpen. Met hulp van Curio isk leer je Nederlands en alles over onze cultuur. Na gemiddeld 1,5 tot 2 jaar kun je doorstromen naar het regulier of speciaal voortgezet onderwijs. Of naar een mbo-opleiding. We bereiden je daar op voor. Je vindt Curio isk in Breda en in Bergen op Zoom.

Ons onderwijs

Curio stockfoto twee meisjes

Jij wilt graag naar school. Maar daarvoor moet je wel Nederlands kunnen. Leer daarom alles over Nederland en onze taal bij Curio isk. Deze opleiding duurt gemiddeld 1,5 tot 2 jaar. Hierna kan je naar het regulier of speciaal voortgezet onderwijs of naar het mbo.

Curio stockfoto leerlingen

Curio isk is er voor jou als je geen Nederlands spreekt. Of als je het een beetje kunt, maar niet genoeg voor school. Je bent tussen de 12 en 18 jaar oud. Het is niet belangrijk welke vooropleiding je hebt gedaan. En je kunt heel het jaar bij ons starten. Je bent heel erg welkom.

Curio stockfoto leerling

Curio isk richt zich vooral op Nederlands als tweede taal (nt2). Je leert de taal schrijven, spreken en begrijpen. Maar wonen in Nederland betekent meer dan dat. Je oefent daarom ook bijvoorbeeld met rekenen, Engels en andere belangrijke vakken voor jouw vervolgopleiding. We leren je ook werken met computers. Je maakt kennis met de Nederlandse cultuur. Hierdoor bereiden we goed voor op de vervolgschool die het best bij je past.

Dept Talks 2018

Op onze school zitten leerlingen van 12 jaar oud, maar ook van 18 jaar. Sommigen hebben een vooropleiding, anderen niet. Daarom hebben wij niveaugroepen. Twee keer per jaar maken we toetsen. Zo zien we hoe het met je gaat. Je leert dus op jouw niveau. In een klas van ongeveer 18 leerlingen. Je krijgt ook een mentor die je overal mee helpt. Ook met voor jou nieuwe dingen die in ons land tegen komt.

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door heel de school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?

Nieuws