isk - Drebbelstraat 20 Bergen op Zoom

Locatie Curio Drebbelstraat 20 3

Over isk - Drebbelstraat 20

Ben jij nieuw in Nederland en tussen de 12 en 18 jaar dan moet je naar school. Dat zegt de wet. Maar als jij geen Nederlands spreekt, of niet goed genoeg, is het lastig om leraren te begrijpen. Met hulp van Curio isk leer je Nederlands en alles over onze cultuur. Na gemiddeld 1,5 tot 2 jaar kun je doorstromen naar het regulier of speciaal voortgezet onderwijs. Of naar een mbo-opleiding. We bereiden je daar op voor. Je vindt Curio isk in Breda en in Bergen op Zoom.

Ons onderwijs

IMG 9799

Jij wilt graag naar school. Maar daarvoor moet je wel Nederlands kunnen. Leer daarom alles over Nederland en onze taal bij Curio isk. Deze opleiding duurt gemiddeld 1,5 tot 2 jaar. Hierna kan je naar het regulier of speciaal voortgezet onderwijs of naar het mbo.

IMG 9903

Curio isk is er voor jou als je geen Nederlands spreekt. Of als je het een beetje kunt, maar niet genoeg voor school. Je bent tussen de 12 en 18 jaar oud. Het is niet belangrijk welke vooropleiding je hebt gedaan. En je kunt heel het jaar bij ons starten. Je bent heel erg welkom.

IMG 0028

Curio isk richt zich vooral op Nederlands als tweede taal (nt2). Je leert de taal schrijven, spreken en begrijpen. Maar wonen in Nederland betekent meer dan dat. Je oefent daarom ook bijvoorbeeld met rekenen, Engels en andere belangrijke vakken voor jouw vervolgopleiding. We leren je ook werken met computers. Je maakt kennis met de Nederlandse cultuur. Hierdoor bereiden we goed voor op de vervolgschool die het best bij je past.

IMG 0057

Op onze school zitten leerlingen van 12 jaar oud, maar ook van 18 jaar. Sommigen hebben een vooropleiding, anderen niet. Daarom hebben wij niveaugroepen. Twee keer per jaar maken we toetsen. Zo zien we hoe het met je gaat. Je leert dus op jouw niveau. In een klas van ongeveer 18 leerlingen. Je krijgt ook een mentor die je overal mee helpt. Ook met voor jou nieuwe dingen die in ons land tegen komt.

Gijsproostfotografie Curio 9093

Wil jij inburgeren? Heb je hulp nodig bij het behalen van jouw niveau 1 of 2? Of wil je goed voorbereid zoeken naar werk? Via Start kan iets voor jou betekenen.

Lees meer

Nieuws