You are here:

Mavo/havo brugperiode

Waarom is de Curio effent mavo/havo-brugperiode zo’n succes?

Je start in een speciale mavo/havo-klas. Je zit samen met andere leerlingen in de klas, die net als jij een mavo/ havo-advies hebben. Dat zijn allemaal leerlingen die ervoor willen knokken om het havo-diploma te behalen. Maar wel op een manier die succes biedt. We werken gedurende de twee jaren stap voor stap naar het havo-niveau toe. We starten dus voorzichtig en beetje bij beetje gaat het tempo omhoog. Ook wordt de stof steeds een beetje moeilijker. Je bent dan aan het einde van de 2e klas klaar om de overstap naar klas 3 havo van het Mgr. Frencken College te maken. Als je niet blijft zitten, heb je dan in vijf jaar je havo-diploma.

Hoe kom je in de mavo/havo-klas?

Met een theoretische leerweg (tl)/havo–advies van de basisschool. Met een tl-advies van de basisschool én een aantekening dat plaatsing in de mavo/havo-klas het best voor jou is.

Kun je ook de overstap naar de havo maken, alsje eerst de mavo afmaakt? Ja, dat kan!

Je haalt dan eerst in vier jaar je mavo-diploma. Daarna haal je binnen twee jaar je havo-diploma en dan ben je dus na zes jaar klaar om naar het hbo te gaan. Denk wel goed na over je vakkenpakket in klas 4, zodat je op de havo het juiste profiel kunt kiezen. Om je te helpen hebben we een speciaal programma wiskunde-B. Dat zorgt ervoor, dat je dat vak op de havo ook kunt kiezen. Dit programma hebben Curio effent en het Mgr. Frencken samen ontwikkeld. Zij geven het ook samen. Wist je trouwens dat je ook via het mbo op het hbo kunt starten? Binnen Curio kun je dat zelfs versneld doen. Ook dan kun je na zes jaar op het hbo starten.

Kun je ook delen van het havo-programma op Curio effent volgen? Ook dat kan!

Op dit moment kun je op Curio effent al havo-examen doen in het vak Engels, als je daar goed genoeg in bent. Je start dan in klas 3 met een speciaal op maat gemaakt programma en doet in klas 4 je havo-examen Engels. We verzorgen dit programma samen met de docenten Engels van het Mgr. Frencken College. Nu kan dat alleen nog maar voor het vak Engels, maar we hopen dit in de toekomst ook voor andere vakken te kunnen gaan aanbieden.