You are here:

Projecten bij Curio effent

We geven je een goede en brede basis met veel vakken. Op die manier houd je alle opties zo lang mogelijk open. Maar 16 examenvakken meenemen tot en met klas 4, is niet meer van deze tijd. Ook vinden we het belangrijk, dat je uitblinkt in je sterke kanten. Daar word je vrolijk van. En lekker nieuwsgierig. Daarom kiest Curio effent voor een mix.

Curio effent carrousel

Bij Curio effent staat praktijkgericht leren centraal. Dit onderscheidt ons van andere mavo-scholen in de regio. Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) zijn belangrijk gedurende alle leerjaren. We introduceren daarvoor de Curio effent carrousel met interessante keuzelessen. Elke zes weken kies je een nieuw project binnen een van de vier stromen:

  • technologie en techniek
  • sport en gezondheid
  • economie en ondernemen
  • kunst en cultuur

Elk vakgebied biedt uitdagende en praktijkgerichte projecten die jou op een leuke manier helpen ontdekken waar jouw talenten liggen. Denk bijvoorbeeld aan graffiti, koken en bakken, mountainbiken, programmeren, VR-brillen, EHBO, evenementenorganisatie en mode. Je hebt vrijheid in je keuze, maar er is één voorwaarde: aan het einde van het eerste jaar moet je minstens één project van elke stroom hebben gedaan, en in het tweede jaar minstens één project in drie van de vier stromen. De projecten zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Twee uur per schoolweek besteed je hieraan. Elk project sluit je af met een verslag waarin je vertelt wat je leuk vond, wat minder goed ging en wat je ervan hebt geleerd. Zo ontwikkel je bewustzijn over je interesses en vaardigheden, wat je helpt bij het kiezen van je profiel voor de derde en vierde klas van de mavo. Techniek, groen, zorg en welzijn of economie.

Project C

In het derde jaar zetten we LOB voort met Project C. Dit project behandelt diverse beroepsgroepen, zoals werken in de horeca of de bouw. Project C is een uitbreiding en verdieping van de Curio effent carrousel. Je leert in de praktijk en krijgt echte opdrachten van organisaties uit de regio Oosterhout. Je gaat ook echt bij deze organisaties aan de slag. Stap voor stap ontdek je zo jouw talenten en welk beroep daarbij past. Dit is waardevolle informatie voor je toekomst of vervolgstudie. Bij Curio effent zorgen we ervoor dat leren leuk is door theorie, praktijk en digitaal leren af te wisselen. Ook bieden we examens aan in bijzondere vakken, zoals Lichamelijke Opvoeding 2, Muziek. Tekenen, Engels (op havo-niveau) en Informatica (op havo-niveau).

Leuke schoolactiviteiten

Om je schooltijd nóg leuker te maken, organiseren we allerlei activiteiten. Zoals het carnavalsfeest, de Winter White Party en de Gala-avond. Daarnaast leer je van alles binnen bijzondere projecten. Dat is goed voor het samenwerken en je maakt bijvoorbeeld kennis met bijzondere sporten, met kunst en cultuur, het bedrijfsleven en beroepsvaardigheden. Ieder schooljaar organiseren we ook een leuke excursie.