You are here:

Projecten bij Curio effent

We geven je een goede en brede basis met veel vakken. Op die manier houd je alle opties zo lang mogelijk open. Maar 16 examenvakken meenemen tot en met klas 4, is niet meer van deze tijd. Ook vinden we het belangrijk, dat je uitblinkt in je sterke kanten. Daar word je vrolijk van. En lekker nieuwsgierig. Daarom kiest Curio effent voor een mix.

Nieuw programma in klas 3

Sinds dit jaar hebben we een superleuk nieuw programma in klas 3. In klas 2 leer je bij de Loopbaanoriëntatie en – begeleiding (LOB-lessen) wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat juist niet zo goed bij je past. Op basis daarvan maak je een keuze voor een vakkenpakket. In klas 3 bieden we 3 richtingen aan. Je échte examenpakket kies je pas in klas 4. Curio effent heeft nog steeds de grootste keuze in de regio. Je kunt bij ons examen doen in vakken als muziek, lichamelijke opvoeding, scheikunde en Frans.

Project C

En dacht jij dat mavo alleen theoretisch is? Bij ons niet! In klas 3 krijg je les op een geheel nieuwe manier. Met Project C lopen we vooruit op de landelijke plannen: meer praktijk in de theoretische opleidingen. In klas 3 en 4 ga je 1 dagdeel per week aan de slag met heel praktische opdrachten. Voor échte opdrachtgevers. Bijvoorbeeld voor de gemeente die op zoek is naar een goede oplossing voor een probleem. Dat betekent veel overleggen en opzoeken. Maar ook goed luisteren, het nieuws volgen en je creativiteit gebruiken. Allemaal vaardigheden die je goed op jouw toekomst voorbereiden.

We kiezen thema’s die passen bij de 4 mbo-profielen: zorg en welzijn, economie, groen en techniek. Heb je nog geen voorkeur? Geen paniek. In klas 3 leer je eerst de profielen goed kennen. Daarna weet je wat je interessant vindt. Deze manier van les krijgen is niet alleen heel leuk. Het helpt je ook bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding.

Leuke schoolactiviteiten

Om je schooltijd nóg leuker te maken, organiseren we allerlei activiteiten. Zoals het carnavalsfeest, de Winter White Party en de Gala-avond. Daarnaast leer je van alles binnen bijzondere projecten. Dat is goed voor het samenwerken en je maakt bijvoorbeeld kennis met bijzondere sporten, met kunst en cultuur, het bedrijfsleven en beroepsvaardigheden. Ieder schooljaar organiseren we ook een leuke excursie.