scala Teteringen

Leerwegen
  • Basis
  • Kader
  • Mavo
Kenmerken
  • Profiel dienst- verlening en producten
  • Ontdek sport, theater, kunst, ondernemen, multimedia
  • Talentontwikkeling
  • Keuzeklassen
  • Loopbaanleren

Over scala

Ontdek de wereld van ondernemen, sport, multimedia, kunst en theater bij Curio scala. We gaan samen op zoek naar jouw talent. Wil jij erachter komen wie je bent? Wat je wilt en wat je kunt? Ga dan met ons mee op ontdekkingsreis. We maken er een gezellige schooltijd van. Op onze school kun je jezelf zijn.

De zoektocht naar jouw talent begint al in jaar 1. Hiervoor hebben we ‘de Snoepjespot’. Je kunt van alles ‘proeven’. Of juist veel van hetzelfde kiezen als je iets heel leuk vindt. Kies uit vakken op het gebied van ondernemen, sport, multimedia, kunst en theater. Leer werken met een greenscreen, maak een theatervoorstelling of ga lekker mountainbiken. Als je weet wat je leuk vindt, kun je betere keuzes maken voor de bovenbouw.

Ons onderwijs

Curio Scala Kunst En Vormgeven

Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn? Werk je graag samen, zit je vol ideeën en ben je een beetje eigenwijs? Dan is Curio scala dé school voor jou. Naast diverse creatieve vakken hebben we in de onderbouw ook onze eigen kunstklas. We werken met veel materialen zoals papier, textiel, gips, metaal, hout en zelfs kauwgom. In de bovenbouw kun je kiezen voor de beroepsgerichte leerweg kunst & vormgeven. Daar werk je aan verschillende projecten voor echte opdrachtgevers. Duik in één van onze werkplaatsen, de filmstudio of onze printshop. Met kunst kun je op Curio scala heel veel kanten op.

599A1633 Multimedia

Wil je alles weten over computers? Hoe een computer werkt, welke hardware er allemaal in een computer zit, hoe je moet programmeren en hoe je met de nieuwste professionele software kunt werken? Dan heeft Curio scala op het gebied van multimedia jou genoeg te bieden. Naast extra uren multimedia in de onderbouw, kan je over de verschillende leerjaren allerlei extra vakken kiezen die met multimedia te maken hebben. Dit kunnen onderdelen uit de keuzeklassen zijn in de onderbouw (bijvoorbeeld green screen of fotobewerking), maar ook keuzevakken in de bovenbouw (bijvoorbeeld gamedesign). Je kunt zelfs op de beroepsgerichte leerweg de leerroute informatie en multimediatechnologie (IMT) kiezen. Op deze manier kan je jezelf op allerlei manieren verdiepen in de digitale wereld.

Curio Scala Ondernemen

Wil jij je verdiepen in de wereld van de ondernemer? Dan kan Curio scala jou hierbij helpen. In de onderbouw kan je je in de keuzeklas hier op oriënteren door verschillende praktische opdrachten uit te voeren op het terrein van: reclame, producten, administratie, personeel, inkoop en verkoop. In de bovenbouw ga je praktische opdrachten uitvoeren voor een tuincentrum, een hotel en voor een sportschool. Je maakt werkschema’s, berekeningen, displays, posters en een reclamefilm. Je neemt personeel aan. Je richt een magazijn en etalage in en je voert verkoop- en telefoongesprekken. Je voert verkoop- en telefoongesprekken. Bij ondernemen ben je dus naast commercieel en administratief ook creatief bezig. Zo kun je er achter komen of je echt zelf ondernemer wilt worden of dat je jezelf liever wil gaan specialiseren in een van de taken die in elke onderneming voorkomen.

Curio Scala Sport

Ben je graag in beweging? Is sport helemaal jouw ding? Dan heeft Curio scala op het gebied van sport jou genoeg te bieden. Naast extra uren LO in de onderbouw, kan je over de verschillende leerjaren allerlei extra vakken kiezen die met sport te maken hebben. Dit kunnen onderdelen uit de keuzeklassen zijn in de onderbouw (bijvoorbeeld mountainbiken of freerunnen), maar ook keuzevakken in de bovenbouw (bijvoorbeeld LO-2). Je kunt zelfs op de beroepsgerichte leerweg de leerroute sport, dienstverlening en veiligheid kiezen. Op deze manier kan je jezelf op allerlei manieren verdiepen in de wereld van sport.

Curio Scala Theater

Toneel spelen betekent dat je in de huid van iemand anders kruipt en situaties speelt die niet echt zijn. Je kunt alle rollen spelen die je maar wilt. Je kunt iedereen zijn. Je kunt overal zijn. Wat een vrijheid. Theater is goed voor je zelfvertrouwen, voor het plezier op school, om leuke contacten met andere leerlingen op te bouwen en om je energie eruit te gooien. Daarom kun je op Curio scala kiezen voor de theaterklas als onderdeel van de keuzeklassen in de onderbouw. En wil je door? Dan kies je voor het vak podium in de bovenbouw waar we ook een voorstelling met elkaar maken. Daarnaast kun je auditie doen voor de schoolmusical, kun je je opgeven om een voorstelling te maken met volwassenen met een verstandelijke beperking en is er altijd plaats voor theater tijdens de kerstactie of andere activiteiten op school. Kortom: speel mee, kruip in de huid van een ander en verras jezelf.

Curio Scala Multimedia

In de onderbouw (leerjaar 1 en 2) gaan we al op zoek naar jouw talenten en interesses. Hiervoor hebben we ‘de Snoepjespot’: keuzevakken op het gebied van sport, theater, kunst, ondernemen en multimedia. Je werkt bijvoorbeeld bij film met een greenscreen, gaat mountainbiken of maakt een theatervoorstelling. Het beste is om alles uit te proberen. Zo ontdek je wat je leuk vindt en kun je straks goede keuzes maken voor de bovenbouw.

Curio Scala Ondernemen (4)

"Het is leuk dat je verschillende vakken hebt waar je uit kan kiezen"

Floor (13 jaar)