effent Oosterhout

Leerwegen
  • Mavo
Kenmerken
  • Werken met iPad
  • Loopbaanoriëntatie
  • Je voelt je snel thuis
  • Leuke projecten
  • Mavo/havo-brug- periode

Over effent

Iedereen kent elkaar bij Curio effent. Je maakt makkelijk nieuwe vrienden. De docenten weten wie jij bent en de sfeer is fijn. Het is de mavo in Oosterhout waar je je thuis voelt. Wil jij van de mavo snel doorstromen naar de havo? Dat kan bij ons. Met het juiste advies kun je na de 2e klas al over naar de havo.

Bij Curio effent houden we van variatie. Je zit niet alleen in de schoolbanken, je gaat ook in de praktijk aan de slag. Je bezoekt bedrijven, neemt een kijkje bij de havo en de mbo’s en werkt aan leuke projecten. Je hebt boeken en een iPad.

Na schooltijd zorgen we ook voor genoeg plezier. Bezoek onze jaarlijkse Winter White Party, Gala-avond of het Carnavalsfeest. Heb je er al zin in?

Ons onderwijs

Curio Effent Ipad (3)

Kreeg je van de basisschool een mavo/havo-advies? Bij Curio effent hoef je niet meteen een keuze te maken. We hebben speciale mavo/havo-klassen. Binnen 2 jaar groei je stap voor stap naar het havo-niveau. Een succesroute: ruim 45% van de leerlingen maakt een geslaagde overstap en behaalt binnen 5 jaar het havo-diploma. Je kunt natuurlijk ook na je eindexamen mavo doorstromen naar de havo.

Curio Effent Begeleiding

Curio effent biedt je een brede opleiding met de keuze uit veel examenvakken. Bijvoorbeeld sport, tekenen, Frans en scheikunde. Van de 1e tot en met de 4e klas zijn er allerlei projecten rondom loopbaanleren. We nemen ook een kijkje bij de havo, mbo-opleidingen en bedrijven. Zo kom je erachter wat je leuk vindt en wat bij je past. Vanaf klas 3 start het examenprogramma, dat bestaat uit 4 dagen theoretische vakken en een praktijkdag. In klas 4 volg je je uiteindelijke vakkenpakket. Het zorgt ervoor dat jij 4 jaar lang jouw talenten kunt ontdekken en ontwikkelen. Dat is uniek in de regio.

Curio Effent Ipad

Je kunt op veel verschillende manieren leren. Bijvoorbeeld in de schoolbanken, de buitenlucht, of bij bedrijven. Bij Curio effent heb je boeken én een iPad. Hierdoor oefen je op je eigen niveau. Vind jij het vak Nederlands bijvoorbeeld al heel makkelijk? Dan zoek jij meer uitdaging op je iPad met verschillende oefeningen. Of je krijgt wat extra hulp, als je juist meer moeite met een vak hebt. Wij gaan voor variatie. Juist afwisseling maakt het leren leuker.

Curio Effent Kluisjes

Na de mavo is de kans groot, dat jij naar het mbo gaat. Die studiekeuze kan best lastig zijn. Dus krijg je bij Curio effent vanaf leerjaar 1 al loopbaanoriëntatie. Je gaat ontdekken waar je goed in bent. Dat doe je met leuke testen, allerlei opdrachten, bezoeken aan bedrijven. En met je klasgenootjes mag je meedoen aan verschillende projecten, zoals het #WeCare-project en het project Werk en Wonen. Na 4 jaar weet jij welke beroepen en vervolgopleidingen het beste bij jou passen.

Curio Effent Ipad (2)

"Het leuke van deze school is dat iedereen elkaar kent."

Max (13 jaar)