You are here:

Kies jouw mbo

Weet je al precies wat je wilt gaan doen? Of heb je nog geen idee welke opleiding bij je past? Waar je ook staat, wij zijn er om je te helpen. Dit jaar kies je een studie zoals het jou uitkomt. Online of op onze scholen. Oriënteer je met onze voorlichtingen. Bekijk één van de 50 webinars. Loop een dagje mee. Kies jouw mbo-opleiding bij Curio.

Bekijk de video

Wil je in 1,5 minuut ontdekken hoe je jouw droomstudie kiest? Bekijk dan onze studiekeuze-video. We doorlopen samen de verschillende stappen die je kunt nemen.

Open dagen

Curio ontvangt je graag op een van onze scholen. Hiervoor houden we open dagen en informatieavonden. Klik op de button hieronder, kies je datum en meld je aan. Tot snel!

Kies Jouw Mbo Geel
Kies Jouw Mbo Blauw 2

Loop een dag mee

Benieuwd hoe een schooldag bij Curio eruit ziet? Meld je aan voor een meeloopdag. Volg lessen, ontmoet studenten en voel je voor even al een echte student.

Meld je aan voor het mbo

Heb je je keuze gemaakt? En wil je komend schooljaar starten? Dan is aanmelden de volgende stap. Ook dat kan natuurlijk gewoon online. Houd je DigiD bij de hand en zorg voor een geldig e-mailadres. Dan is het zo gepiept. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 november. Doe je dat vóór 1 april 2023, dan ben je zeker van een plek bij Curio.

Kies Jouw Mbo Geel 2
Kies Jouw Mbo Blauw

Bekijk de voorlichtingen

Heb je voorlichtingen op onze scholen gemist? Of wil je graag nog eens samen met je ouders/verzorgers een voorlichting bekijken? Dan ben je hier op de goede plek. We hebben alle voorlichtingen voor je online gezet. De presentaties geven je een kijkje in de keuken van Curio. Je ontdekt wat je leuk vindt. In een kwartiertje weet je alles over een van onze 18 (!) richtingen. Kies de richting die je het meeste aanspreekt. Of bekijk ze allemaal. Van zorg tot creatieve industrie. En van sport en bewegen tot brood en banket. Jij bepaalt wat je wilt zien. En weten.

Kijk de webinars terug

Curio biedt je maar liefst 50 webinars van onze verschillende opleidingen. Hierin vertellen onze docenten alles wat je wilt weten. Vraag zoveel webinars aan als je wilt en ontdek zo welke opleidingen het beste bij jou passen. Lekker vanuit je luie stoel, alleen of met je ouders.

Kies Jouw Mbo Roze 2
Kies Jouw Mbo Roze

Hulp bij studiekeuze

Als ouder/verzorger speel je een cruciale rol in de studiekeuze van je kind. Het is belangrijk om samen te overleggen over de juiste studie en opleiding die past bij de interesses en vaardigheden van je kind. Onze video biedt advies en informatie over verschillende opleidingen en we bieden ook een studiekeuzetest aan om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Heb je nog vragen?

Misschien weet je na al deze stappen nog steeds niet goed wat bij je past. Maak dan een afspraak voor een studiekeuzeadviesgesprek. Zijn er dingen onduidelijk? Of is er bepaalde info die je mist? Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. Stuur een WhatsApp bericht, mail of bel ons.

Kies Jouw Mbo Geel
Je kiest een studie hoe het jou uitkomt. Online of op onze scholen.