Curio effent Oosterhout

Leerwegen
Kenmerken

Over Curio effent

Iedereen kent elkaar bij Curio effent. Je maakt makkelijk nieuwe vrienden. De docenten weten wie jij bent en de sfeer is fijn. Het is de mavo in Oosterhout waar je je thuis voelt. Wil jij van de mavo snel doorstromen naar de havo? Dat kan bij ons. Met het juiste advies kun je na de 2e klas al over naar de havo.

Bij Curio effent houden we van variatie. Je zit niet alleen in de schoolbanken, je gaat ook in de praktijk aan de slag. Je bezoekt bedrijven, neemt een kijkje bij de havo en de mbo’s en werkt aan leuke projecten. Je hebt boeken en een iPad.

Na schooltijd zorgen we ook voor genoeg plezier. Bezoek onze jaarlijkse Winter White Party, Gala-avond of het Carnavalsfeest. Heb je er al zin in?

Ons onderwijs

Curio Effent 2022 83

Je kunt op veel verschillende manieren leren. Bijvoorbeeld door een boek te lezen of naar een spannend verhaal te luisteren. Maar leren kan ook in de buitenlucht, binnen bedrijven, in groepswerk of via een iPad. Met een iPad is het mogelijk om te werken op je eigen niveau. Zo word je meer uitgedaagd, of krijg je juist wat meer ondersteuning. Wij gaan voor de combinatie van leren, want juist afwisseling maakt het leren leuker. 

Curio Effent 2022 10

Kreeg je van de basisschool een mavo/havo-advies? Bij Curio effent hoef je niet meteen een keuze te maken. We hebben speciale mavo/havo-klassen. Binnen 2 jaar groei je stap voor stap naar het havo-niveau. Een succesroute: ruim 45% van de leerlingen maakt een geslaagde overstap en behaalt binnen 5 jaar het havo-diploma. Je kunt natuurlijk ook na je eindexamen mavo doorstromen naar de havo.

Lees verder
Curio Effent 2022 49

Curio effent biedt je een brede opleiding met de keuze uit veel examenvakken. Bijvoorbeeld sport, tekenen, Frans en scheikunde. Van de 1e tot en met de 4e klas zijn er allerlei projecten rondom loopbaanleren. We nemen ook een kijkje bij de havo, mbo-opleidingen en bedrijven. Zo kom je erachter wat je leuk vindt en wat bij je past. Vanaf klas 3 start het examenprogramma, dat bestaat uit 4 dagen theoretische vakken en een praktijkdag. In klas 4 volg je je uiteindelijke vakkenpakket. Het zorgt ervoor dat jij 4 jaar lang jouw talenten kunt ontdekken en ontwikkelen. Dat is uniek in de regio.

Curio Effent 2022 45

Na de mavo is de kans groot, dat jij naar het mbo gaat. Die studiekeuze kan best lastig zijn. Dus krijg je bij Curio effent vanaf leerjaar 1 al loopbaanoriëntatie. Je gaat ontdekken waar je goed in bent. Dat doe je met leuke testen, allerlei opdrachten, bezoeken aan bedrijven. En met je klasgenootjes mag je meedoen aan verschillende projecten, zoals het #WeCare-project en het project Werk en Wonen. Na 4 jaar weet jij welke beroepen en vervolgopleidingen het beste bij jou passen.

Lees meer
Curio Effent 2022 56

Curio effent doet er alles aan om jou een fijne tijd te bezorgen. Daarom maken we al voordat je bij ons op school komt kennis met je. En is er altijd iemand op school om jou te helpen. Jouw mentor begeleidt je. Bijvoorbeeld bij hoe je moet leren. Of met plannen. Heb je meer begeleiding nodig? Dat kan.

Lees meer

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door heel de school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?