You are here:

Werken met kleine tuin- en parkmachines

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die op een veilige manier wil werken met kleine tuin- en parkmachines (heggenschaar, motor en accu / bladblazer / cirkelmaaier / graskantensnijder). Vooral de werknemer die nog geen of weinig ervaring heeft in het werken met kleine tuin- en parkmachines heeft veel aan deze cursus.

Algemene informatie cursus kleine tuin- en parkmachines

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die op een veilige manier wil werken met kleine tuin- en parkmachines (heggenschaar, motor en accu / bladblazer / cirkelmaaier / graskantensnijder). Vooral de werknemer die nog geen of weinig ervaring heeft in het werken met kleine tuin- en parkmachines heeft veel aan deze cursus.

Data: De cursus wordt ingepland bij voldoende belangstelling.
Bijzonderheden: Deze cursus kan ook in company uitgevoerd worden als maatwerk binnen uw bedrijf. Zo wordt de inhoud optimaal afgestemd op de deelnemers en hun werksituatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact met ons op. Op aanvraag maken we graag een offerte voor u.
Locatie: Curio, Frankenthalerstraat 15 te Breda
Voor: Medewerkers van groenbedrijven en dienst beplantingen van gemeenten die beroepsmatig met kleine tuin- en parkmachines werkzaamheden uitvoeren en geen of weinig ervaring hebben in het werken met kleine tuin- en parkmachines.
Door: De docent die de cursus ‘Werken met kleine tuin- en parkmachines’ verzorgt, heeft ruime ervaring op dit gebied en kan de training op een interactieve wijze verzorgen.
Kosten: € 385,00 per persoon (vrijgesteld van btw) inclusief koffie / thee en lunch tijdens de twee aaneengesloten dagdelen. (Excl BPM's gehoorbescherming, handschoenen, etc)
Duur: De cursus wordt verzorgd in 4 dagdelen van 3,5u.

Inhoud van de cursus kleine tuin- en parkmachines

De volgende onderwerpen komen aan de orde tijdens de training:

  • Maatregelen voor veilig en gezond werken (o.a. Arbo catalogus, veiligheidsaspecten, aansprakelijkheid).
  • Soorten, bouw en onderhoud van de heggenschaar, motor en accu / bladblazer / cirkelmaaier / graskantensnijder.
  • Veilig en verantwoord werken met kleine tuin- en parkmachines.
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen die vereist zijn tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden met kleine tuin- en parkmachines. Welke zijn verplicht/aanbevolen, verschillen en onderhoud PBM’s.

Tijdens het eerste dagdeel worden maatregelen voor veilig en gezond werken (o.a. Arbo catalogus, veiligheidsaspecten, aansprakelijkheid) die betrekking hebben op het werken met kleine tuin- en parkmachines besproken. Tevens worden soorten, bouw en het onderhoud van de kleine tuin- en parkmachines besproken. Ter ondersteuning van de theorie wordt gebruik gemaakt van een PowerPoint presentatie. De deelnemers ontvangen bij aanvang een ingebonden hand-out van de presentatie in kleur.

Tijdens het tweede dagdeel gaat men kennismaken met de kleine tuin- en parkmachines en een inspectie en de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden eb controles uitvoeren. Na de kennismaking  en het onderhoud wordt er gestart met een demonstratie en het uitvoeren van werkzaamheden met de verschillende kleine tuin- en parkmachines. Er wordt gewerkt met de heggenschaar, motor en accu / bladblazer / cirkelmaaier / graskantensnijder. De kleine tuin- en parkmachines worden ter beschikking gesteld door Curio. Deze werkzaamheden krijgen een vervolg tijdens het derde en vierde dagdeel.

De deelnemer zal zelf zorg dragen voor de vereiste PBM’s (veiligheidsschoeisel, gehoorbescherming, handschoenen).

Resultaat

Aan het einde van de cursus is de deelnemer bekend met de maatregelen voor veilig en gezond werken met kleine tuin- en parkmachines (o.a. Arbo catalogus, veiligheidsaspecten, aansprakelijkheid) en de soorten en bouw van de kleine tuin- en parkmachines. De deelnemer kan op verantwoorde wijze werkzaamheden met kleine tuin- en parkmachines uitvoeren.

De deelnemer wordt gedurende de gehele cursus geobserveerd en beoordeeld. Bij een voldoende beoordeling ontvangt de deelnemer het getuigschrift ‘Werken met kleine tuin- en parkmachines’. Naast het getuigschrift ontvangt de deelnemer een persoonsgebonden pasje met daarop de behaalde cursus.


Wilt u een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.