You are here:

Veilig werken incl. BHV en VCA

Veilig werken is een breed begrip en belangrijk in elke branche. Het is interessant voor mensen die met bepaalde middelen of apparatuur werken waarbij het van belang is te letten op de veiligheid. De cursus verdiept zich in deze stof en creëert bewustwording.

Algemene informatie over de training

Wat leer je tijdens een cursus veilig werken?
Veilig werken betekent in de praktijk dat er met veilige en goedgekeurde middelen wordt gewerkt.
Wat hier nauw mee verbonden is, is veilig gedrag. Het is daarom belangrijk dat werknemers duidelijke instructies en voorlichting krijgen, evenals de juiste werkkleding.

Veiligheid is van essentieel belang voor zowel de werknemer als de werkgever.
Een werkgever moet organisatorische en technische maatregelen treffen om ongelukken te voorkomen en daarnaast een plan van aanpak hebben.

Data:

15 en 16 november 2023

Locatie: De training wordt gegeven in Breda gegeven. 
Kosten: €1250,- per persoon

Inhoud van de cursus

De cursus veilig werken is relevant voor iedereen. Het is interessant voor mensen die met bepaalde middelen of apparatuur werken waarbij het van belang is te letten op de veiligheid. De cursus verdiept zich in deze stof en creëert bewustwording.

Veilig werken is een breed begrip en belangrijk in elke branche. Denk bijvoorbeeld aan het nut van een diploma Bedrijfshulpverlening (BHV). Je kunt na het behalen van dit diploma snel en deskundig handelen bij een incident.

Een cursus basisveiligheid (VCA) is verplicht voor een ieder die werkzaam is op een bouwterrein of andere risicovolle omgeving. VCA behandeld veilig en verantwoord werken niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander en je omgeving. Na het volgen van deze cursus heb je aangetoond over de benodigde kennis te beschikken om op veilige wijze werkzaamheden te verrichten.

Resultaat

De cursus duurt 2 dagen en wordt voor beide onderdelen afgesloten met een examen, daarnaast is een e-learning beschikbaar.

Wilt u een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie. Bij maatwerktrajecten is er ruimte voor bedrijfsspecifieke toepassingen, vragen en doelstellingen.