Data: | Datum nog nader te bepalen, lestijden van 9:00-17:00 uur |
Bijzonderheden: | Inclusief koffie/thee, lunch, lesmateriaal, examen, bewijs van deelname |
Locatie: | Curio, Markendaalseweg 35 te Breda |
Voor: |
Deze cursus is bestemd voor iedereen die werkzaam is in de horeca, bij zorginstellingen, verenigingen en/of buurthuizen. |
Door: | Ervaren docent van Curio voedsel en gastvrijheid |
Kosten: |
€ 540,00 per persoon (vrijgesteld van btw) |
Duur: | De training wordt gegeven op 1 dag (2 dagdelen), inclusief toets. |
Algemeen
Tijdens de eendaagse combitraining leert u hoe u met bederfelijke eet- en drinkwaren om moet gaan en hoe u de verplichte Hygiënecode voor de horeca in de praktijk moet toepassen. Ook leert u hoe u uw gasten moet informeren over de aanwezigheid van allergenen in uw voedingsmiddelen en in uw gerechten en hoe u dit schriftelijk moet vastleggen in uw voedselveiligheidsplan.
Inhoud
In deze training behandelen we de volgende onderwerpen:
- HACCP bedrijfsbeleid-Allergenenbedrijfsbeleid
- HACCP-Allergenen Wetgeving
- Ontvangst goederen
- Opslag goederen
- Bereiding gerechten/dranken
- Presentatie gerechten/dranken
- Reinigingsprocessen
- Wettelijke verplichte vermelding 14 allergenen
- Risico van voedselbesmetting, voedselintolerantie en voedselallergie
- Receptuurbeheer, productdatabasebeheer en samenstellen wettelijke informatievoorziening
- Registratieformulieren HACCP
- Informatievoorziening Allergenen aan gasten
Resultaat
Aan het eind van de dag krijgt u een toets en ontvangt u een bewijs van deelname.
Wilt u een maatwerk training? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.