You are here:

Combi-training Hygiënecode HACCP en Allergenen

Wilt u meer weten over de hygiënecode, allergenen en voedselveiligheidsplan? Deze "pressure-cook" training geeft u snel inzicht in alle wettelijke vereisten.

 

Data: De cursus vindt plaatst op 21 en 28 februari 2024. Heb je interesse, schrijf je dan in en we nemen contact met je op!
Locatie: Curio, Markendaalseweg 35 te Breda
Voor:

Deze cursus is bestemd voor iedereen die werkzaam is in de horeca, bij zorginstellingen, verenigingen en/of buurthuizen.

Door: Ervaren docent van Curio voedsel en gastvrijheid
Kosten:

€ 540,00 per persoon (vrijgesteld van btw)

Duur: De training wordt gegeven op 2 dagen (3 dagdelen) inclusief toets.

 

Algemeen

Tijdens deze cursus leer je alles over de Hygiënecode HACCP en de allergenenwetgeving. Niet alleen de inhoud van de hygiënecode komt aan bod. Je leert ook de regels ervan in jouw bedrijf toe te passen. Belangrijk, want de wet verplicht horecamedewerkers volgens de regels van de Hygiënecode HACCP te werken.

Als goede medewerker zorg je er altijd voor dat je producten in orde zijn. Zeker wanneer je met bederfelijke eet- en drinkwaren werkt. Dit ben je zelfs wettelijk verplicht. De wet eist namelijk van horecabedrijven dat ze volgens de regels van de Hygiënecode HACCP werken.

Tijdens de cursus Hygiënecode HACCP leer je de inhoud van deze code kennen en deze toe te passen binnen je bedrijf. Komt de NVWA controleren, dan kan jij ze goed te woord staan.

Inhoud

In deze training behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Soorten hygiëne
  • Soorten besmettingen
  • Soorten bederf
  • Werkzaamheden Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit (NVWA)
  • Bewerkingstraject inclusief de daarbij behorende technische beroepsvaardigheden
  • Ontvangst, controle en opslag van goederen. Arbo en veiligheid
  • Allergenen wetgeving, communicatie en toepassing

Resultaat

De deelnemers worden gedurende de cursus geobserveerd en beoordeeld door middel van een praktijkopdracht; het maken van een verbeterplan voor hun werkplek/werkzaamheden met daarin:

  • Toepassing regels hygiënecode HACCP
  • Verantwoordelijkheid rondom hygiëne
  • Werkhouding/ veiligheid/ communicatie
  • Toepassing en communicatie v.w.b. de allergenenwetgeving

Wilt u een maatwerk training? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.