You are here:

Gewasbescherming B Bedrijfsvoeren gewasbescherming

Voor het gebruik maken van gewasbescherming op het terrein van derden, heb je een extra licentie nodig. Deze licentie krijg je na het behalen van je diploma gewasbescherming B. Deze cursus kun je volgen na het behalen van je diploma gewasbescherming B.

Algemene informatie gewasbescherming B

Data:

De cursus staat gepland op 16 april 2024.

Bijzonderheden: Inclusief koffie/thee, lunch, lesmateriaal, Curio certificaat en pasje van Bureau Erkenningen.
Locatie: Curio, Frankenthalerstraat 15 te Breda
Voor: Deze cursus is bestemd voor beheerders/eigenaren van een agrarisch loonbedrijf of groenvoorzieningsbedrijf die gewasbeschermingsmiddelen in hun bezit hebben en in opdracht van derden bestrijdingen (laten) uitvoeren. En in het bezit zijn van een certificaat gewasbescherming A. Met Gewasbescherming B mag u gewasbeschermingsmiddelen hanteren op terreinen van derden. Ook bedrijfshoofden (met geboortedatum 1 januari 1996 of later) moeten over Gewasbescherming B beschikken.
Door: Jan van der Graaff
Kosten: € 540,00 per persoon (vrijgesteld van btw)
Duur: De cursus wordt gegeven in 2 dagdelen. Na een aantal weken zal er aan de hand van de opdrachten een mondeling examen plaatsvinden van ongeveer een half uur. Deze datum wordt in overleg met de docent en de deelnemers ingepland. Er dient rekening gehouden te worden met een totale studiebelasting van gemiddeld 30 uur.

Inhoud van de cursus gewasbescherming B

In deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Schade en schaderegistratie
  • Bestrijdingsnoodzaak
  • Opstellen van een bestrijdingsschema
  • Keuze van het middel en de dosering
  • Wet- en regelgeving
  • Veiligheid
  • Teelt van het gewas

Tijdens deze les wordt er ook uitgelegd wat de opdrachten inhouden die u mee krijgt naar huis.

Resultaat

Wanneer de opdrachten en het mondeling examen met een voldoende zijn afgerond, dan ontvangt u van Curio een certificaat en van Bureau Erkenningen de licentie Gewasbescherming B (bedrijfsvoeren gewasbescherming) inclusief het Bewijs van Vakbekwaamheid. Deze licentie is vijf jaar geldig. Binnen die vijf jaar dient u vier verlengingsbijeenkomsten bij te wonen om uw licentie te kunnen verlengen. Voor het volgen van verlengingsbijeenkomsten kunt u op onze website op de hoogte blijven van verlengingsbijeenkomsten voor gewasbescherming.

Toelatingseis

Om toegelaten te worden tot deze cursus, moet u in het bezit zijn van een geldige licentie Gewasbescherming A (uitvoeren gewasbescherming).

Wilt u een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.