You are here:

Verbetertips voor jouw opleiding? Geef jouw mening in de JOB-monitor

JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Dat doet JOB bijvoorbeeld met de JOB-monitor. Dat is een vragenlijst, die meet hoe tevreden jij bent over je opleiding.

Curio krijgt straks de resultaten van de JOB-monitor. Zo weet Curio wat jij wilt verbeteren. Jouw docenten doen daar écht iets mee. Met jouw tips, verbeteren ze de opleiding.  

Je kunt de JOB-monitor invullen van vrijdag 1 december 2023 tot en met vrijdag 15 maart 2024. 

Als jij de JOB-monitor invult, gaan wij aan de slag met jouw verbeter-ideeën!

Verbeterd!

Twee jaar geleden was er ook een JOB-monitor. Ook toen vulden Curio-studenten de vragenlijst in. Curio heeft goed gekeken naar jullie meningen. En er iets mee gedaan. Nieuwsgierig?
Wendy Dobbelaer

Meer inspraak voor studenten

Bij Curio zorg en welzijn willen studenten meer inspraak. Wendy Dobbelaer, docent onderwijsassistent, ging aan de slag. “Ik ben gestart met ‘studentactief’. Samen met een groepje studenten kijken we wat ze willen verbeteren en hoe de school dat oplost. Heel praktisch. Ook vragen we studenten mee te helpen bij open avonden en voorlichtingen. Zij kunnen nieuwe studenten heel goed helpen bij hún vragen over hun toekomstige opleiding.”

Stagemarkt

De studenten van Curio economie en ondernemen willen dat het makkelijker is om een stageplek te vinden. Daarom is er een stagemarkt georganiseerd. 

Student junior accountmanager Winston van der List vond dat een goed idee. “Op de markt zie je een heleboel bedrijven bij elkaar. Zo kun je veel korte praatjes maken. En hoef je geen afspraken te maken om bij bedrijven langs te gaan.”

Bas Kroot (docent): “Studenten leren zo bedrijven kennen. Én bedrijven kunnen zich op zo’n markt zelf goed presenteren. Een aantal studenten heeft een leuke en passende stageplek gevonden. 
Ook voor docenten is de stagemarkt leuk. Wij kunnen beter beroepsonderwijs geven, als we weten wat bedrijven willen. Daarover hebben we goede gesprekken gevoerd.”
Winston van der List

 

Ghiath Zakdouha

Tevreden over school 

Ghiath Zakdouha volgt een entree-opleiding en loopt stage in verkoop. “Als docenten rustig praten, dan ben ik tevreden. En ze moeten vakkennis hebben zodat ze beter uit leggen.”

Mohammad Alkhalaf

Zijn studiegenoot Mohammad Alkhalaf loopt stage in de horeca. “Afwisseling is fijn. Lessen en tussendoor activiteit. Koken en sporten. Ik ben tevreden als ik zelf kan kiezen. Zoals het kiezen van een stage of een profielkeuze.”

Betere stages en stagebegeleiding 

Jack den Hollander is stafmedewerker voor alles rondom stages. De JOB-monitor gaf aan dat er veel te verbeteren is in de stages. Jack kwam, samen met 60 studenten, tot verbeter-ideeën. Jack: “We doen bij Curio nu een aantal zaken écht anders. Kijk maar:

  • Bij veel opleidingen is er geen stage meer in de eerste periode in leerjaar 1. Dat geeft studenten meer tijd om een stage te vinden. En zich goed voor te bereiden.
  • Studenten op stage willen beter contact met school. Dat hoeft niet persé in een ontmoeting. Daarom hebben stagiairs en docenten voortaan regelmatig contact via Teams of WhatsApp.
  • Studenten vinden het invullen van de praktijkovereenkomst onduidelijk. De studentenadministratie geeft voortaan duidelijkere informatie.”
Jack den Hollander

Studentenraad bij sector zorg en welzijn

Studenten van verschillende opleidingen binnen de sector komen een paar keer per jaar samen. Ze bespreken dan met een docent of specialist een bepaald onderwerp. De uitkomst van zo’n gesprek is vaak dat er in een kleinere groep een oplossing voor een probleem wordt bedacht. En uitgevoerd natuurlijk.