Laat je op 3 april meenemen in de wereld van innovaties en onderzoeksprojecten waar het afgelopen jaar binnen het Practoraat door studenten, docenten en bedrijven aan is gewerkt. Veelzijdige multidisciplinaire onderzoeken met impact voor de branche én het bedrijfsleven.

Robot Gettyimages 1082376570

Practoraatdag 2024

Deze interactieve middag staat in het teken van thema’s als biodiversiteit en gewasdivers telen, de reis van voedsel van ‘water tot mond’, innovatieve technologieën als robotisering en 3d-foodprinting, food innovation, duurzame verpakking enzovoort. Smaakt dit naar meer? Blok dan 3 april vanaf 13.00 uur in je agenda. 

Woensdag 3 april 2024

Van 13.00 tot 17.30 uur (inloop vanaf 12.30)
Locatie: Frankenthalerstraat 15, Breda

 

Dit kun je verwachten: 

13.00 uur: Opening van de middag 

  • Waar staan we met het practoraat Agrofood & Biobased?
  • Gastsprekers aan het woord: ondernemen in een veranderende omgeving
    • Ivar van Dorst, Entrepreneur Ekoto: Inspelen op kansen en mogelijkheden Food
    • Rob Bakker, Lector HAS Green Academy: Production in a Circular Economy
  • Pitches en presentaties van alle lopende projecten, vrije inloop
    • Denk aan telen met de ledkar, toepassing micro-algen, eiwit van Columbus, plantbased seafood, teelt en toepassing van Sorghum, telen van sla op water
      Wil jij je alvast inlezen op deze onderwerpen? Bekijk onze website!   

15.00 uur: start inspiratiesessies. Verspreid over drie rondes geven we 9 verschillende presentaties. Jij kiest voor iedere ronde een presentatie waarbij je zal aansluiten.

Je kan ook kiezen voor een 1,5 uur durende workshop. Maar let op! Vol=vol!   

Hieronder vind je de drie inspiratiesessies en meer informatie over de 9 presentaties. 

16.45 uur: Afsluiting met de mogelijkheid tot netwerken 
Leuk om te weten: Tijdens de borrel kun jij meedoen aan een uniek snackonderzoek, dit wil je meemaken!  

 

Inspiratiesessie 1:

15.00 - 15.30 uur - Kies in het invulformulier met welke inspiratiesessie jij wilt starten. 

Inspiratiesessie 2:

15.35 - 16.05 uur - Kies in het invulformulier met welke inspiratiesessie jij wilt starten. 

Inspiratiesessie 3:

16.10 - 16.35 uur - Kies in het invulformulier met welke inspiratiesessie jij wilt afsluiten vlak voor de borrel

Workshop snack bereiden in het bakkerslokaal - 1,5 uur

Je kiest voor de presentaties in de inspiratiesessies óf voor de workshop van 1,5 uur. 

In de Plantbased region West-Brabant zetten we in op plantaardige foodproducten van eigen bodem. In het kader van de eiwittransitie vervangen we steeds meer dierlijk vlees door plantaardige voeding. Het is nog steeds een uitdaging om de Vega producten smaakvol en aantrekkelijk te maken qua structuur. Wil je zelf aan de slag met het bereiden van een smaakvolle plantaardige snack, dan is dit je kans. In deze workshop leer je onder begeleiding van onze Curio specialisten een heerlijk product bereiden en krijg je uitleg over de toegepaste ingrediënten. En misschien val je in de prijzen, want aan het einde van de Practoraatdag wordt jouw snack beoordeeld door een vakkundige jury.

Meer weten?

Heb je vragen? Laat het ons weten, wij horen graag van je. Bereik ons telefonisch op 088 209 87 00, stuur een bericht via Whatsapp op 06 18892557 of stuur je vraag per mail naar practoraat-agrofood@curio.nl.